De gamingdienst van OnLive komt volgend jaar naar België. Belgacom, dat het OnLive-serverpark voor heel West-Europa zal verzorgen, mag gedurende drie jaar als enige provider in België en Luxemburg de dienst aanbieden in een combinatiepakket met tv of internet.

Belgacom nam eerder een participatie van 2,6% in OnLive.

Om te kunnen gamen op je televisie heeft OnLive de zogenaamde Microconsole ontwikkeld. Dit bakje pakt het gecomprimeerde beeldsignaal uit en stuurt het over een HDMI-kabel naar je televisie. Op je computer of Mac moet je enkel een browserplug-in installeren. Met een smartphone of tabletcomputer volstaat het om de OnLive-applicatie te downloaden.

Geen laadtijden
Spellen starten onmiddellijk, zo blijkt uit een demonstratie in de Belgacomtorens in Brussel, en moeten bovendien speelbaar zijn op elk platform. ‘Convergence’, noemt Belgacom-topman Didier Bellens dit.

Zo moet je bijvoorbeeld thuis een spel kunnen starten op de televisie. Op de bus naar een vriend speel je verder op je smartphone via 3G, en eens aangekomen nestel je je achter zijn computer om hetzelfde spel te hervatten.

Shooters op tablet?
De verschillende inputmogelijkheden zijn wel niet geschikt voor elke game, zo blijkt uit een korte hands-on met de firstpersonshooter Borderlands op een iPad. Daarom zullen sommige spellen niet op elk platform ondersteund worden. Maar je kan wel overal meekijken hoe anderen spelen. 

In het hoofdmenu kan je een videomuur selecteren waarop allerlei spellen die op dat moment aan de gang zijn in realtime te volgen zijn. Selecteer je er eentje, dan kan je dat op een volledig scherm volgen.