Na veel gespeculeer is het eindelijk bevestigd: Netflix zal eind dit jaar lanceren in België. Dat is goed nieuws voor mensen met een 4K-tv, want zij krijgen daarmee toegang tot de eerste echte bron van Ultra HD-video.

Veel details zijn er nog niet bekend over de Netflix-lancering in België, maar het is wel bevestigd via een persbericht en een officiële bericht op de Twitter-account.

Ter herinnering: Netflix, nu al heel wat jaren actief in de V.S. en sinds kort in sommige Europese landen, geldt als een van de grootste revoluties in tv-land. Je betaalt een maandelijkse som om toegang te krijgen tot een uitgebreid buffet aan films en tv-series. Netflix is bovendien niet enkel aanbieder van video, maar produceert ook steeds meer originele producties.

De VS-remake van 'House of Cards' met Kevin Spacey is heel bekend, maar er is ook 'Lillyhammer', en spinoffs van Quentin Tarantino's 'From Dusk till Dawn' en 'Fargo' van de gebroeders Coen, om maar enkelen te zeggen.

Netflix zet heel sterk in op een multiplatformstrategie. Je bent dus niet gebonden aan een specifiek apparaat om de dienst te gebruiken. Netflix is als app beschikbaar op de meeste smartphones en tablets, en als app op veel smart tv's, consoles en de Apple TV.