Een muzieklabel dat volledige albums helemaal gratis ter beschikking stelt? Het is niet meteen dagelijkse kost, maar bij Deutsche Grammophon is het sinds kort werkelijkheid. Onder de noemer DG Radio kan je via de website van het klassieke label immers volledige albums beluisteren. Volledig gratis, zonder reclame en met vrije trackkeuze!

Wie naar de website van Deutsche Grammophon surft, komt met een muisklik bij het nieuwe radiostation terecht. Klik er gewoon op het gele 'Launch Radio'-icoontje in de rechterbovenhoek van de homepage, en de muziek start quasi meteen. Je hebt er zelfs geen extra software voor nodig: de muziekstream opent gewoon een nieuw venstertje in je webbrowser.
 


 

Vrije album- en trackkeuze
Het aanbod met albums varieert van week tot week; op het ogenblik van ons bezoek zijn er maar liefst tien volledige albums beschikbaar waarnaar geluisterd kan worden. Er is zelfs een interactief element aanwezig: met de pijltjes van de speler kan je eenvoudig tussen de verschillende tracks heen-en-weer springen, net als bij een cd.

Leuke vaststelling: de geluidskwaliteit van de audiostream is verrassend goed, de beperkingen van het formaat in acht genomen. Wil je een nog betere geluidskwaliteit, dan kan je het album in kwestie natuurlijk ook gewoon aanschaffen. Een muisklik op de gele 'buy album'-knop voert je meteen naar de juiste bestelpagina op de webshop van Deutsche Grammophon.