Deze receiver, Sony’s vlaggenschip, is robuust van ontwerp en bouw, met een subtiele meerkanaalsprestatie die ervoor zorgt dat filmgeluid en muziek met dezelfde levendige details en dynamiek gereproduceerd worden.

De 9.2-kanaals STR-DA5800ES zit boordevol functies, met negen HDMI-ingangen en drie -uitgangen, een asynchrone USB-ingang, ingebouwde netwerkschakelaar én - uniek voor een AVR - video-on-demand dankzij het Sony Entertainment Network.

Krachtige on-board audio processing maakt Lift Up- en Virtual Height-functionaliteit in het centrumkanaal mogelijk om de installatie te vergemakkelijken, terwijl het afspelen van mediaondersteuning biedt aan 192kHz/24-bit FLAC- en WAV-bestanden. Voeg hier de prachtige, intuïtieve grafische gebruikersinterface en de effectieve automatische kalibratie aan toe, en het resultaat is een bevlogen aanwinst voor de thuisbioscoopserie van Sony.

Dit product werd bekroond met een Audio/HT Panel EISA Award 2013-2014. Klik hier voor een overzicht van alle EISA-awards. FWD Magazine is lid van de EISA.