Met de A20 kondigt Beyerdynamic een compacte, aantrekkelijk geprijsde hoofdtelefoonversterker aan. De nieuwkomer belooft twee hoofdtelefoons met een impedantie tot 600 ohm probleemloos aan te sturen.

Om geluid uit een hoofdtelefoon te halen heb je niet veel nodig - elke bron met een hoofdtelefoonaansluiting kan volstaan. Maar om het volle potentieel aan een hoofdtelefoon te ontlokken is er meer nodig. Stabiele versterking op maat van je hoofdtelefoon, bijvoorbeeld.

Oog voor detail
Net daar komt de nieuwe A20 op de proppen, een hoofdtelefoonversterker die ondanks zijn kleine voetafdruk alles belooft te bieden waar kritische luisteraars op wachten: meer dynamiek, meer controle, meer lucht en meer precisie. En dat voor een relatief bescheiden prijskaartje. De A20 mikt immers op een prijspunt rond de 500 euro, wanneer hij in juli op de markt verschijnt. 

Nochtans is er aan de buitenkant weinig dat op een budgetbewuste invalshoek wijst: de A20 zit in een massieve behuizing die geheel opgetrokken is uit aluminium, zonder zichtbare naden of schroeven. Daardoor lijkt hij haast uit één stuk gemaakt te zijn. Er komt ook geen geklooi bij kijken met externe voedingen of stekkerblokjes, want de voeding is gewoon netjes in het chassis geïntegreerd.

Praktisch en gebruiksvriendelijk
Het aanbod aansluitingen belooft alvast praktisch voor de dag te komen: naast een analoge stereo-ingang op RCA, is er ook een analoge stereo-uitgang aanwezig. Daardoor kan de A20 makkelijk in een bestaande set geïntegreerd worden, bijvoorbeeld tussen je CD-speler of muziekstreamer en je (voor)versterker in. 

Op de voorkant zitten twee ingangen in 6,3-millimeter formaat, die beide tegelijk benut kunnen worden. Beyerdynamic claimt dat de A20 probleemloos twee hoofdtelefoons met een impedantie tot 600 ohm correct kan aansturen, Door de grote krachtreserves zou de weergave bovendien ten allen tijde souverein en ontspannen moeten zijn, terwijl een hoogwaardige potmeter van Alps moet voorkomen dat er een onbalans ontstaat tussen beide kanalen - zelfs bij extreem lage volumes.

De A20 is overigens een volledig analoog ontwerp. Een bewuste keuze, zo blijkt. DAC's en andere digitale componenten worden immers sneller als verouderd beschouwd door de consument dan de versterking er omheen, zo claimt de fabrikant. Door de DAC achterwege te laten, krijg je dus niet alleen de kans om het geluid te fijntunen naar je eigen smaak door er een DAC naar keuze aan toe te voegen, maar belooft het toestel zijn waarde ook beter te behouden op langere termijn.