Toon alles (5)
Geert Fauvart


Audiofiele ambities
Een van de opvallendste kenmerken van de nieuwe BDP-LX55 tref je op het achterpaneel aan. Daar zitten immers twee HDMI-uitgangen, wat een stukje extra flexibiliteit biedt. De HDMI-hoofduitgang kan worden gebruikt voor video-uitvoer naar een televisie of projector, terwijl de HDMI-subuitgang is geoptimaliseerd voor audio-uitvoer - bijvoorbeeld naar een AV-receiver. Dat moet garant staan voor een sublieme video- en audiobeleving.

Daarnaast beloven beide nieuwkomers een leveren een uiterst geavanceerde multikanaals audiobeleving. De allernieuwste HD-audioformaten zoals Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio worden ondersteund, om te worden uitgevoerd als native bitstream of intern te worden gedecodeerd en uitgevoerd als niet-gecomprimeerde multikanaal LPCM over HDMI.

Pioneer belooft dat de nieuwkomers ook als audiospelers goed uit de verf komen. Zoals eerder vermeld ondersteunen ze DVD-audio-schijfjes en SACD's, waarbij de uitvoer van SACD's over HDMI verloopt aan de hand van een DSD 1-bit signaal, of hi-res PCM 88,2 kHz / 24-bit of 176,4 kHz / 24-bit.

De BDP-440 en BDP-LX55 beschikken ook over het Pioneer Precision Quartz Lock System (PQLS), wat in combinatie met een compatibele Pioneer AV-receiver geluidsvervorming door timingfouten (jitter) moet tegengaan wanneer beide toestellen op elkaar aangesloten worden via HDMI. Dat moet voor een dynamisch geluid zorgen.

De BDP-LX55 beschikt verder over nog enkele andere audiofiele tweaks, zoals een geavanceerde antitrillingsconstructie, het gebruik van geselecteerde akoestische condensatoren, een hogerendementsvoeding en vergulde HDMI-klemmen. Intern gaat een 32-bit / 192 kHz DSD-DAC schuil.


Beschikbaarheid
De BDP-140 is intussen al beschikbaar voor een adviesprijs van 229 euro. Ook de BDP-440 mag je elk moment bij de Pioneer-dealers verwachten, maar dan met een prijskaartje van 349 euro. De topper van de nieuwe reeks, de BDP-LX55, wordt  vanaf november 2011 in de winkels verwacht. Reken bij die laatste op een adviesprijs van 449 euro.
 

2/2
gerelateerde items