De nieuwe Soundlink Wireless Mobile van Bose lijkt sterk op de bekende iPhone-speakers van het merk, maar voegt iets nieuw toe aan de mix: Bluetooth streaming. Hiermee kun je vanaf de luie zetel draadloos muziek van je iPhone of iPad naar de dock doorsturen.

Eigenaars van Android-telefoons – en wij vermoeden ook andere gsm-merken – blijven niet in de kou staan. De meeste smartphones ondersteunen het Bluetooth A2DP-profiel en zouden bijgevolg in staat moeten zijn om muziek naar de Bose-speaker door te sturen.

Met de Soundlink Wireless Mobile springt Bose dus mee op de nieuwe hype van Bluetooth-streaming. Verschillende merken hebben de technologie ingebouwd in hun docks. Onder andere Sony lanceerde in de zomer de RDP-X60iP, een gelijkaardig beestje aan de Soundlink Wireless Mobile.

Acht uur muziek

Bijzonder aan de Bose is dat het werkt op een batterij die in het beste geval acht uur stroom levert. De fabrikant beweert bovendien dat het toestel bestand is tegen zand en water, zodat je het ook op het strand kunt gebruiken.

Een handigheid is dat de speaker de laatste zes Bluetooth-toestellen onthoudt. Dat is echt praktisch als je bijvoorbeeld muziek vanaf een telefoon én een tablet wilt doorsturen. Je moet dan niet altijd opnieuw het toestel via Bluetooth pairen.

Er komen twee versies van de Soundlink Wireless Mobile: een versie met een grijze nylon grille en eentje met een lederen. Technisch zijn de twee uitvoeringen gelijk.