Bowers & Wilkins lanceert met de 600 Series een lijn luidsprekers die betaalbare kwaliteit hoog in de vaandel dragen. De nieuwe familie bevat boekenplankmodellen, centerspeakers en grotere vloerstaanders. De B&W-luidsprekers zijn er vanaf maart.

De 600 Serie is al jaren een vaste waarde bij de Britse luidsprekerbouwer. De zes modellen die nu worden voorgesteld zijn echter volledig vernieuwd, ook op technisch vlak. Daarnaast blijven de bestaande subs deel uitmaken van de familie, maar krijgen ze een nieuwe finish

De nieuwe speakers zijn twee boekenplankspeakers (685 en 686), twee vloerstaanders (683 en 684) en twee centerspeakers (HTM61 en HTM62). De ASW610XP-, ASW610- en ASW608-subs blijven dus verder lopen, maar nu in het wit of black ash.

Een interessante vernieuwing in de 600 Serie is het gebruik van de double dome-tweeter die we eerder bij de highend CM10-speakers zagen opduiken. Net zoals bij de CM10 zijn de tweeters los opgehangen in de behuizing, wat resonantie en storende vibraties elimineert. Daarnaast is er in de 683 en HTM61 gewerkt aan de bass drivers.

De 600 Serie is bedoeld als toegankelijke luidsprekerfamilie, zowel voor pure stereobeleving als voor gebruik in een surroundopstelling. Wie dat laatste wil doen, kan opteren voor een van twee totaalpakketten. De prijzen en inhoud van de 684 Theatre en 683 Theatre zijn ons echter nog onbekend.