Nokia is opnieuw een samenwerking gestart met Renault Brazil en wederom is het resultaat groter (en mobieler) dan u wellicht zou verwachten. In plaats van een mobiele telefoon met het merk van de autobouwer erop, stellen we de Nokia Sandero aan u voor; een 'gsm op vier wielen'.

De auto is een speciale editie van Renaults model Sandero Privilège 1.6 16V Hi-Flex voor de Zuid-Amerikaanse markt. Nokia's inbreng gaat ditmaal verder dan vorig jaar het geval was bij de Renault Twingo. Die auto werd standaard uitgerust met de Nokia 6110-gsm met ingebouwde GPS-ontvanger en Bluetooth-telefoniesysteem. De Nokia Sandero kan bogen op de geavanceerde smartphone N95, GPS, Nokia Maps, een muziekspeler, groot scherm, een high-end camera en Nokia's CK-20W carkit.

De auto wordt geleverd met digitale kaarten (Nokia Maps) en een Bluetooth-belsysteem met ingebouwde microfoon. Ook is er een draadloze speakerset waar de chauffeur muziek (opgeslagen op de N95) naartoe kan streamen. Nu nog op de weg letten. De auto komt alleen in Brazilië beschikbaar in een oplage van duizend stuks, voor een adviesprijs van 17.650 euro.