Redactie

Buried

Levend begraven worden is zo'n universele en diepzittende angst dat hij vooral in griezelverhalen wordt gepresenteerd. Maar in Buried vormt het de basis voor een ijzingwekkende psychologische thriller.

Wie écht claustrofobisch ingesteld is, blijft eigenlijk beter weg van deze prent: het enige wat je anderhalf uur lang te zien krijgt is een levend begraven truckchauffeur in Irak (Ryan Reynolds), die werd gekidnapt door rebellen en nu in een smalle kist ergens onder de Iraakse woestijn ligt.

Het enige wat hij tot zijn beschikking heeft, is een aansteker (die echter snel zuurstof draineert) en een mobiele telefoon waarmee hij zichzelf kan proberen te redden en oproepen kan ontvangen van zijn zijn ontvoerders.

Hij belt naar verscheidene partijen, waaronder zijn vrouw, zijn werkgever en de Amerikaanse overheid. Het feit dat je alleen maar de stemmen aan de andere kant van de lijn hoort, maar niet de persoon in beeld ziet (hoewel er prima acteurs voor het stemmenwerk werden binnengehaald, zoals Samantha Mathis) geeft Buried het cachet van een spannend radiohoorspel.

Vrijdag 8 maart op 2BE om 20u35

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.