Digitale ontvangst
De DEH-X8500DAB is niet alleen uitgerust met een Parrot Bluetooth-chipset, maar ook met een DAB-radiotuner die digitale radio-ontvangst binnen handbereik brengt. Die technologie is in België nooit echt van de grond gekomen, maar in het buitenland - bijvoorbeeld in Duitsland, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk - zit ze wel in de lift.

Via DAB kan je rekenen op een hoogwaardige digitale sound dankzij de betere signaalontvangst en de gemakkelijke programmaselectie. De DAB-tuner staat niet alleen garant voor een kristalheldere ontvangst, maar laat de gebruiker ook 'timeshiften'. Dat houdt in dat radioprogramma's gepauzeerd kunnen worden en op een later moment verder beluisterd kunnen worden.

Functioneel en lekker klinkend
De nieuwe cd-ontvangers kregen ook een nieuwe en vereenvoudigde menustructuur, die wordt weergegeven op een 'full dot' LCD-display met ruimte voor 3 regels tekst. Dankzij de brede kijkhoek kunnen apparaten op een meer intuïtieve manier worden bediend, terwijl de informatie op het display makkelijker kan worden afgelezen.

De cd-ontvangers kunnen in bijzonder hoge mate worden gepersonaliseerd dankzij de dubbele zoneverlichting. Die biedt tot 210.000 verschillende kleurvoorkeuren, waardoor het apparaat aan het dashboard van de auto, je favoriete kleur of stemming kan worden aangepast. De verlichting kan in twee verschillende zones worden ingesteld, waardoor de gebruiker uit een onbeperkt aantal kleurencombinaties kan kiezen.

Pioneer combineert zijn nieuwe CD-tuners voor in de auto met de bekende MOSFET 50W x 4 versterkers en een vijfbands Graphic Equaliser. De Advanced Sound Retriever (ASR)-technologie ten slotte, belooft muzikale detail dat bij het aanmaken van gecomprimeerde muziekbestanden verloren zijn gegaan weer in ere te herstellen – zelfs bij draadloze transmissie via Bluetooth.

Alle modellen zijn voorzien van drie sets high-volt (4V) RCA-vooruitgangen voor de aansluiting van bijkomende versterkers, zodat de gebruiker kan genieten van een nog betere geluidskwaliteit.

Prijzen
Voor de nieuwe toestellen geeft Pioneer de volgende adviesprijzen op:

DEH-X7500SD: € 189,00 
DEH-X8500BT: € 229,00 
DEH-X8500DAB: € 249,00 
DEH-X9500SD: € 239,00 
DEH-X9500BT: € 269,00

2/2
gerelateerde items