Maandag gaat in Las Vegas opnieuw de CES-beurs van start. Zoals altijd zal FWD - nu samen met het HiFi.nl-team - daar present zijn om verslag te doen over de nieuwste producten en ontwikkelingen. Wat weten we nu al? 

Eén ding weten we zeker: deze CES gaat over 4K, meer dan ooit. We verwachten meer 4K-televisies, maar ook 4K-smartphones en 4K-streamingdiensten. Het is zelfs niet onwaarschijnlijk dat er ook een opvolger voor de Blu-ray-schijf opduikt, nu geschikt voor Ultra HD-content.

OLED daarentegen is nog altijd niet klaar voor een grote doorbraak. Ja, er komen nog nieuwe producten, zoals een OLED tv-lijn bij LG, maar het blijft een nicheproduct.

Alle merken zien dat Sonos heel goed scoort bij de consument. Op CES gaan we daarom heel nieuwe concurrenten zien die streamingproducten uitbrengen om muziek naar meerdere kamers te brengen. Denk daarbij in de eerste plaats aan LG en Samsung.

Ook soundbars, hoofdtelefoons en soundbases gaan er in overvloed zijn. Traditionele audiomerken grijpen CES trouwens meer en meer aan om hun nieuwigheden te tonen. Ze doen dat wat afgezonderd in The Venetian, het luxehotel dat de ambiance van Venetië - incluis gondels - probeert te recreëren.

Wearable computing, zoals smartwatches en fitness-armbanden, zullen voor een tweede jaar op een rij belangrijk zijn. Iedereen ziet het potentieel van dit soort producten, maar wat er nu al beschikbaar is haalt nog niet het gewenste niveau. Levert CES 2014 de iPhone-revolutie die wearables nodig hebben?

Het blijft wat onderbelicht op FWD, maar CES is ook belangrijk voor in-car-entertainment. Apps in de wagen maar ook pure autotechnologie, onder meer van Toyota, Ford en Audi, zullen overvloedig present zijn.

FWD Magazine en HiFi.nl zijn beiden aanwezig op CES in Las Vegas, en brengen dagelijks verslag uit via online en een via nieuwsbrief.