Cisco heeft op CES een nieuwe mediahub geïntroduceerd waarmee mensen op afstand centraal toegang kunnen krijgen tot al hun webcontent. Ook lanceert het bedrijf een draadloos audiosysteem.

De Linksys by Cisco Media Hub met geïntegreerde media- en iTunes-server verzamelt en ordent alle digitale content die de gebruiker op verschillende apparaten in huis heeft. Het product zoekt in het netwerk automatisch naar andere media-apparaten en biedt de beschikbare foto's, muziekbestanden en video's in één overzicht aan. Alles is centraal toegankelijk in een browsergebaseerde gebruikersinterface. Deze is online van buitenaf toegankelijk.

De hub heeft een opslagcapaciteit van 500 GB, twee sleuven voor harde schijven en externe USB-poorten. Het product is in het eerste kwartaal van 2009 verkrijgbaar in de Benelux vanaf driehonderd euro. Voor vijftig euro extra krijgt u er een lcd-scherm en een 6-in-1-geheugenkaartlezer bij, terwijl u 430 euro betaalt voor de uitgebreide uitvoering met harde schijf van 1 TB.
CES: Veelkoppig audiosysteem en mediahub van Cisco 
Links: De Linksys by Cisco Media Hub in zijn luxere uitvoering, met lcd-scherm

Draadloos audiosysteem
Op CES presenteert Cisco tevens een uitgebreid draadloos audiosysteem, dat gebruikmaakt van Wireless-N-technologie en goed samenwerkt met de mediahub. Cisco belooft perfecte synchronisatie als gebruikers naar dezelfde muziek willen luisteren in het hele huis. Anderzijds is het mogelijk om verschillende muziek af te spelen in zelf ingestelde zones.

Het systeem bestaat uit drie draadloze muziekspelers: de Conductor met aanraakscherm, de Director met ingebouwde versterker en de Player. Aanvullende modules voor het systeem zijn onder meer een iPod-dockingstation en een luidsprekerset.

De Director en Player zijn vanaf het eerste kwartaal verkrijgbaar in een Premier Kit voor duizend euro. Daar is een controller met aanraakscherm en duimwiel bij inbegrepen. De prijs van de Conductor wordt later bekendgemaakt.

Linksys by Cisco Wireless Home Audio 
 

De complete Linksys by Cisco Wireless Home Audio-familie, met uiterst rechts de controller met aanraakscherm en duimwiel.