12. Anders tv-kijken

“Een tv is maar een tv”, hoorde je hier en daar op CES vallen. Feit is dat verschillende fabrikanten bezig zijn met andere manier om video te bekijken. Er is vernieuwde interesse in projectie bijvoorbeeld, omdat nu eindelijk werk wordt gemaakt van betaalbare projectors op basis van lasers. Het is al jaren een veelbelovende technologie, interessant omdat het onder meer zonder een (dure en warme) lamp werkt.

Vorig jaar stormde de Epson LS-10000 het podium op, om prompt een EISA-award in ontvangst te nemen. De voorbije maanden zijn er nog wat laseraankondigingen geweest.

Op CES ontdekten we laserprojectie onder meer bij Sony, dat naast zeer indrukwekkende short-throw 4K-projector die het al eerder demonstreerde uitpakte met een supercompacte short-throw laserprojector die op batterijen werkt en eigen speakers bezit. Ideaal voor wie in zijn bed op het plafond nog even een filmpje wil bekijken, lijkt het ons.

Bij LG zagen we de Ultra Short Throw LED Home Theater Projector. Ook dit is een heel compacte projector, maar niet met laser, wél met ingebouwde smart tv-functies, zoals een Netflix-app. Dat kom je niet gauw tegen… Dat kan je ook zeggen van het oprolbare scherm dat LG op zijn stand als prototype toonde.

gerelateerde items