14. Virtual Reality

Na het uitproberen van de nieuwste Vive van HTC kunnen we getuigen dat Virtual Reality heel dichtbij is – en verdomd veel indruk maakt. Het is nog wat koffiedik kijken of VR-brillen buiten gaming een toepassing krijgen, maar de technologie is in elk geval ronduit verbluffend.

Oh ja, op CES was er al tenminste één andere type VR-toepassing die op veel aandacht kon rekenen: virtuele porno. Neen, we hebben het niet uitgeprobeerd, maar afgaande op reacties van collega’s zijn zelfs deze vroege adult VR-omgevingen zeer… afleidend.

Alle gekheid op een stokje, virtual reality heeft het potentieel om de wereld van entertainment (en meer) volledig op zijn kop te zetten. De technologie bij HTC, Oculus Rift, Sony en anderen staat zo goed als op punt en veel partijen zijn bezig met het creëren van VR-content.

Het is ook geen toeval dat er op deze CES zoveel nieuwe 360-gradencamera’s gelanceerd werden. Maar wie wil VR echt, vraag je je misschien af? Veel mensen, afgaande op de lange wachtrijen op CES om een Galaxy Gear van Samsung uit te proberen.

gerelateerde items