2. Toptoestellen blijven belangrijk, maar...

Het hoogtepunt van MWC was ongetwijfeld het grootse event dat Samsung op de vooravond van de beurs organiseerde. Omdat er al aardig wat lekken waren op het internet én iedereen die het wereldje kent wel wist waar we aan toe waren, was de presentatie van de Galaxy S6 niet bepaald een verrassing.

Zoals je in onze verslaggeving kon lezen, trekt Samsung opnieuw heel expliciet ten strijde tegen de iPhone. Misschien heeft dat wel te maken met recente berichten dat Apple Samsung opnieuw voorbijgestoken heeft qua aantal verkochte smartphones? Iets dat Samsung niet zomaar wil toelaten, en daarom komen er twee vlaggenschepen op ons af. De Galaxy S6 en S6 Edge dus.

Technisch nagenoeg identieke toestellen, maar de Edge heeft een innovatieve afgerond scherm. Dat zeggen we al eerder bij de Galaxy Note Edge. Maar waar de Note slechts langs een kant afgerond wordt, is dat bij de S6 Edge zowel links als rechts het geval. Hoewel Samsung van de rondingen functioneel gebruikmaakt, is het toch vooral een designstatement. Gegeven de prijs van 849 euro en hoger, is het interessant om te zien of de consument voldoende verleid wordt door het aparte ontwerp.

Het enige andere topmodel op MWC was trouwens de HTC One (M9), een goed uitgeruste telefoon die het volledig speelt op het premiumgevoel. Wat dankzij de unibody uit aluminium toch wel behoorlijk goed lukt. Een belangrijk element bij de One (M9) is ook de Sense 7-software, die inhaakt op de AllPlay- en Blackfire-multiroomplatforms.

gerelateerde items