4. Steeds meer power voor je geld

De uitdagers waar we het net over hadden, hebben er voor gezorgd dat je niet langer een zeer hoge prijs moet betalen voor een goed presterende smartphone. Het effect van de Huawei’s en ZTE’s is zo groot dat zelfs de grote merken nu hun assortiment aanpassen om plaats te maken voor zeer degelijke middenklassers.

De nieuwe Galaxy A-reeks van Samsung bijvoorbeeld, kost rond 300-400 euro en is met een volledig metalen behuizing heel aantrekkelijk. Op MWC presenteerde Sony de Xperia M4 Aqua, een Android-telefoon met 5-inch 720p-scherm die voor 299 euro een waterdichte behuizing biedt en mooie mediafuncties. Een 13-megapixelcamera, een octocore-processor en lichte behuizing maakt het verhaal af.

En wat te denken van de nieuwe Lumia 640 en 640 XL van Microsoft, een 5- respectievelijk 5,7-inch Windows Phone 8.1-telefoon die 159 en 219 euro zullen kosten? Dat is niet veel geld voor een toestel dat afgaande op onze hands-onervaring toch wel behoorlijk luxe overkomt. De beide Lumia’s worden geleverd met de upgrademogelijkheid naar Windows 10 en een jaar gratis Office 365.

Samsung, Sony en Microsoft waren zeker niet de enige drie met interessante middenklassers. Ook Lenovo, LG (onder andere met licht gebogen middenklassers, zoals de Spirit die je hierboven ziet), Acer en anderen presenteerden toestellen waar je aardig wat waar voor geld. 

gerelateerde items