5. Geen enorme fut in de tabletmarkt

Vergeleken met het aantal nieuwe smartphones dat je kan zien in Barcelona, valt het qua nieuwe tablets heel goed mee. Om niet te zeggen: het aantal lanceringen van tablets kan je op één hand tellen. Diegene die er zijn, zoals de Sony Xperia Tablet Z4 of de Lenovo A10 zijn zeker boeiende apparaten. De eerste omdat het stijlvol ontwerp van de Xperia Tablet Z2 verder verfijnt en slanker maakt, en in één slag het scherm upgradet naar 2.650 x 1.440 pixels. Sony voorziet bovendien een optioneel toetsenbord om de tablet tot werkpaard om te bouwen.

Maar het lijkt wel alsof de meeste merken die hier staan, de strijd tegen Apples iPad toch minder intensief willen voeren. Misschien heeft dat ook wel te maken met de groeiende populariteit van phablets, smartphones met grote schermen. Op een bepaald punt is een phablet nu eenmaal een tabletvervanger, toch voor sommige mensen.

De Huawei Mediapad X2 is een mooie illustratie van hoe ver je kan gaan, want deze 7-inch tablet – zeer goed afgewerkt voor zijn prijs, trouwens – heeft een sim-kaart en je kan er mee bellen. Toegegeven, een 7-inch tablet aan je oor houden lijkt wellicht een tikkel belachelijk. Maar combineer het met een Bluetooth-oortje en het concept houdt heel wat meer steek.

gerelateerde items