6. Geluid is belangrijk

In de mobiele wereld is klank steeds belangrijker. Niet enkel Sony benadrukt bijvoorbeeld de mogelijkheid om hi-resaudio af te spelen op je telefoon. Heel wat toestellen krijgen een extra scheut audiomogelijkheden cadeau. We kijken dan bijvoorbeeld naar de HTC One (M9), dat uitgerust is met stereospeakers die ook Dolby Surround kunnen weergeven.

Wil je toch iets beter, dan heeft Harman Kardon speciaal voor het nieuwe HTC-toestel een passende, hoogwaardige Bluetooth-speaker gebouwd. De banden tussen HTC en Harman Kardon zijn trouwens nog sterker, want in de nieuwe Sense 7-software op de M9 is er ingebakken ondersteuning voor het Omni-multiroomsysteem van Harman.

Onze aandacht werd ook getrokken door een aantal Lenovo-telefoons en –tablets, waaronder de A8 en A10. Die twee toestellen zijn de eerste ter wereld die Dolby Atmos op een mobiel toestel ondersteunen. Al liet de rumoerige beursvloer niet toe om in te schatten hoe goed het allemaal werkt. Wat realisme is wellicht op zijn plaats…

Overigens is Lenovo ook het merk bij uitstek dat wel durft experimenteren met nieuwe en ongewone features op mobiele producten. Zoals op de Yota 2 Pro, een tablet die ondanks een prijs van minder dan 500 euro een zeer hoge resolutie-scherm én een ingebouwde projector bevat!

6/6
gerelateerde items