De zomer is traditiegetrouw een prima periode om nieuwe hoofdtelefoons in de markt te zetten. Ook dit jaar is het weer van dat, met nieuwe series bij onder meer Denon en Harman Kardon.

Denon mikt met de hoofdtelefoons uit de 'Sounds Like You'-collectie op hoofdtelefoons die bij iedere levensstijl en iedere situatie passen. De acht nieuwe modellen hebben stuk voor stuk een modern design, en beschikken verder ook over aparte functies naargelang hun inzetgebied en eigen apps voor iOS en Android.

Vier Denon-profielen
De nieuwe lifestyleserie mikt meer concreet op vier verschillende leefwerelden, waarbij telkens een 'geluidstuning op maat' en een eigen app hoort. 

De Music Maniac-lijn is voor de traditionele muziekfan bedoeld, met een nadruk op een zuiver geluid en een uitstekende klankkwaliteit. Het frequentiebereik is dan ook zo lineair mogelijk gehouden, wat voor een akoestisch transparant karakter moet zorgen. 

Voor jongere muziekfanaten is er de Urban Raver-lijn. De hoofdtelefoons uit deze serie zijn op een stevige basweergave en een sterker geaccentueerde basweergave afgestemd. 

Frequente reizigers komen aan hun trekken met de Globe Cruiser-lijn. De modellen uit dit gamma beschikken over noise-cancelling die voor een efficiënte ondrukking van storend omgevingsgeluid moet zorgen. Vereenvoudigde directe bedieningsmogelijkheden beloven meer gebruiksgemak. 


De Exercise Freak ten slotte mikt op sportievelingen, met zweet- en waterbestendige designs en goed aanpassende oorschelpen voor een optimale bewegingsvrijheid. De bas wordt daarbij licht in de verf gezet om sportsessies nog opzwepender te begeleiden. 

De bijpassende apps zorgen voor bedieningsmogelijkheden op maat van elke serie, en zijn beschikbaar voor Android en iOS. Ze beschikken bijvoorbeeld over een geïntegreerde muziekspeler, TuneIn internetradio, Facebook- en Twitterintegratie, verkeersinformatie, trainingshulpjes en ga zo maar door. 

Vanaf augustus tot eind september mag je de nieuwe hoofdtelefoons druppelgewijs in de winkelrekken verwachten.