Harman Kardon met Bluetooth
Ook Harman Kardon heeft enkele nieuwe hoofdtelefoons in de pijplijn zitten die fris voor de dag komen. In totaal gaat het om vijf nieuwkomers: twee geluidsisolerende in-ear modellen speciaal voor iPhone-gebruik, twee modellen die op en over het oor gedragen worden en een draadloos Bluetooth-model voor muziekliefhebbers die houden van een verfijnd design. Harman belooft dat er in augustus 2012 ook nog een noise-cancelling model voor op het oor volgt.

De nieuwe hoofdtelefoons worden volgens de fabrikant gekenmerkt door een mooi geluid en aantrekkelijk design. Harman Kardon claimt verder dat de hoofdtelefoons dankzij hun geoptimaliseerde drivers zelfs bij een laag volume een nauwkeurige bas leveren, terwijl veel concurrerende modellen tegenwoordig de bas of hoge tonen kunstmatig versterken.

De rechthoekige vorm van de hoofdtelefoons weerspiegelt dan weer de achterkant van de iPhone, en benadrukt een ontwerp dat bestemd is om gebruikt te worden met een iPhone, iPad of iPod.

Eigen kenmerken
Het in-ear model NI (€ 99.95) heeft 9mm drivers om een groot dynamisch bereik en hoge geluidsdrukniveaus te bieden. Dit ultralight model heeft een rechthoekige zwarte behuizing - met de vorm van de achterkant van een iPhone - en een afstandsbediening met drie knoppen met een ingebouwde microfoon voor telefoongesprekken. Drie afmetingen siliconen hoesjes bieden een comfortabele pasvorm en geluidsisolatie.

Het in-ear model AE (€ 149.95) is een akoestisch verbeterde hoofdtelefoon die omgevingsgeluid isoleert en omsloten wordt met een zilverkleurige aluminium behuizing voor superieure akoestische demping om echt laag te leveren. De hoofdtelefoons hebben eersteklas 9mm drivers die geoptimaliseerd zijn om samen met de metalen behuizing extra basrespons te leveren. Inbegrepen zijn een afstandsbediening met drie knoppen met een ingebouwde microfoon, evenals foam- en drie formaten siliconen hoesjes.

Het op het oor gedragen model CL (€ 199) wordt gedefinieerd door precisie met metalen scharnieren, een metalen afwerking en rechthoekige oorkleppen die het iconische ontwerp van de iPhone weerspiegelen. De 40mm drivers zijn uniek gevormd om een luchtstroom te creëren die de lage frequenties (bas) beter verlengt dan andere modellen in hun klasse. De afneembare kabels hebben afgewerkte metalen connectors, terwijl de kabels gemaakt zijn van een dicht geweven stof waardoor het gevoel, de duurzaamheid en flexibiliteit verbeterd worden.

Het over het oor gedragen model BT (€ 249) Bluetooth heeft een geïntegreerde microfoon zodat gebruikers hem niet af hoeven doen voor een gesprek. Ingebouwde afspeelknoppen bevinden zich langs de zijkant van één oorklep voor snelle muziekbediening. De draadloze hoofdtelefoon wordt opgeladen via de inbegrepen USB-kabel, maar werkt ook in passieve modus. Dat betekent dat als de batterij, die 12 uur meegaat, leeg is, gebruikers de met stof beklede hoofdtelefoonkabel kunnen bevestigen voor bedraad afspelen van een iPhone, iPod of iPad.
 

2/2
gerelateerde items