Toon alles (7)
Jamie Biesemans

Een eigen receiver

De X4300 en X6300 zijn heel klassieke AV-receivers met een fors uiterlijk en een specificatielijst van een paar pagina’s lang. Maar voor consumenten op zoek naar een minder complex surroundproduct, heeft D&M een andere oplossing in de maak: de HEOS AV-receiver. Dit is niet de definitieve naam van de strakke en slanke receiver, die wellicht begin 2016 zal verschijnen en net onder 1.000 euro zal kosten.

De HEOS-receiver is een 5.1-receiver die vooral heel minimalistisch oogt. De prototypes die we recent op een event zagen, zien er heel strak uit. Er is geen display en nauwelijks knoppen, op een volumeregeling na. Aan de achterkant vind je echter wel het gebruikelijk aanbod aan aansluitignen, zoals vier HDMI-ingangen en één HDMI-ingang. Qua audio-aansluitingen is het eerder beperkt, vergeleken met volwaardige AV-receivers.

Het uithangbord van de HEOS-receiver is dat het 5.1-geluid biedt met bekabelde speakers, maar dat je ook de achterste speakers kunt vervangen door draadloze HEOS-luidsprekers, zoals een paar HEOS 1’s. Deze eigenschap maakt de receiver misschien wel meer aantrekkelijk voor mensen die wel wat kabels kunnen wegwerken vooraan in de tv-meubel, maar geen zin hebben om luidsprekerkabel naar achteraan in de woonkamer te trekken. Ook bijzonder is dat deze draadloze speaker-optie niet beschikbaar is bij de X4300 en X6300. Bij die grote jongens moet je altijd de achterspeakers bekabeld aansluiten.

3/3
gerelateerde items