Eric  Beeckmans

Video op aanvraag en mediaspeler

SNOW heeft ook een film-op-aanvraag-aanbod klaar staan dat samen met DVD-post gerealiseerd werd. Voorlopig gaat  het om ongeveer 500 films die regelmatig aangepast worden, en op termijn worden er ook tv-reeksen voorzien. De prijs voor een niet-recente film ligt vast op 2,99 euro voor 48 uur, ongeacht of het HD of SD film betreft.

Recente films zijn duurder geprijsd, en kunnen ook variëren. Je kan in de cataloog zoeken op basis van genre, maar ook op 'metadata', zoals bijvoorbeeld alle films met Bruce Willis.

De settopbox heeft een ingebouwde mediaspeler. Die laat toe om foto en muziek te spelen ofwel uit je 'cloud' (een optie bij SNOW) of vanop een USB-stick. De speler kon tijdens de test overweg met mp3 en wav-bestanden maar verslikte zich op wma-bestanden.

Video afspelen is helaas niet mogelijk, al lijken de specs van de settopbox duidelijk aan te geven dat het kan. Mogelijk wordt dit later als functie toegevoegd. Ook DLNA-functionaliteit is voorlopig niet voorzien.

Conclusie

Het mag gezegd, de eerste indruk was positief. SNOW ziet er erg veelbelovend uit. Het aanbod zit goed in elkaar, de kwaliteit is degelijk en de prijs scherp. SNOW heeft naar onze mening ook behoorlijk wat potentiëel naar de toekomst toe. Wel is het zo dat de digitale televisie van SNOW nooit als alleenstaand product kan worden aangeschaft. Je moet er minstens internet bij nemen, of combineren met internet en telefonie.

We kijken in elk geval er naar uit om het SNOW-platform wat langer op de proef te stellen, waarna we een definitieve bespreking zullen voorzien.

2/2
gerelateerde items