Op de voorbije CES 2012-beurs presenteerde Samsung een aantal foto- en videocamera’s met ingebouwde WiFi en DLNA. Daar komt nu een aantal kwalitatieve systeemcamera’s bij. Het vlaggenschip is de NX20, uitgerust met een 20 megapixelsensor.

WiFi inbouwen of toevoegen aan een camera is niet nieuw. Samsung zelf had in het verrre verleden videocamera’s die filmpjes draadloos konden overzetten naar pc’s of televisies. Maar nu zet het merk er volop op in, kwestie van Samsung beter te profileren in de competitieve systeemcameramarkt waar Nikon en Sony zeer sterk staan.

Als het over systeemcamera’s gaat (compacte toestellen met een sensor op SLR-formaat en losse lenzen) gaat Samsung alle modellen uitrusten met WiFi. In eerste instantie verschijnt de NX20, een highendcamera met een uitklapbaar en knap 3 inch OLED-scherm. Dat laatste maakt het heel interessant om te filmen, iets dat Samsung ondersteunt met een apart aan te schaffen 'videolens'. Vanaf juni krijgt de NX20 het gezelschap van de NX210, een meer retroachtig toestel met hetzelfde scherm maar dan vast. En dan is er de goedkopere NX1000, te koop in wit, zwart of roze.

De NX1000 is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder een Pink Panter-achtig roos.