Al voordat Apple Music live ging werden verschillende exclusives aangekondigd en nu heeft ook Dr. Dre een primeur in petto. De rapper / producer, wiens Beats inmiddels onderdeel is van Apple, brengt zijn nieuwe album als eerst uit via Apple Music en iTunes.

Vanaf 7 augustus het is album, getiteld Compton: A Soundtrack, te streamen via Apple Music en te downloaden via iTunes. Het raptycoon deed de aankondiging tijdens zijn wekelijkse Beats 1 radioshow. Het album dient als soundtrack voor de aankomende N.W.A.-biopic Straight Outta Compton en Dre vertelde de muziek in het geheim opgenomen te hebben, toen hij geïnspireerd raakte tijdens het maken van de film. Het is het eerste album van de artiest in zestien jaar tijd.

In het interview, dat je hieronder terug kunt kijken, omschrijft Dr. Dre de plaat als zijn "grande finale", wat waarschijnlijk betekent dat dit zijn laatste werk gaat worden. Naast Dre zelf zijn ook collega's als Eminem, Kendrik Lamar, Snoop Dogg, Jill Scott en Xzibit op het album te horen. Compton: A Soundtrack is vanaf vrijdag 7 augustus te streamen en te kopen. Of de cd uiteindelijk ook naar andere streamingdiensten komt is niet bekend.