De Britse Cambridge Audio lanceert twee draadloze speakers en één model met batterijen. In dit overvol marktsegment is het moeilijk opvallen, maar het merk zet alles op alles door zowel Airplay als Bluetooth Apt-X te ondersteunen. Met het netwerk verbinden kan via WiFi of ethernetkabel.

De twee Minx Air-modellen zijn volgens dezelfde filosofie gebouwd en ogen ook gelijkaardig. De Minx Air 100 is het instapmodel, dat 100 watt vermogen door twee 4 inch drivers naar buiten stuurt. De Minx Air 200 is wat forser geschapen, wat te maken heeft met de aanwezigheid van een actieve 6,5 inch subwoofer. Die wordt links en rechts geflankeerd door 2,25 inch drivers.

Het interessante aan de twee speakers is dat je er muziek naartoe kan streamen via Airplay (voor iPhone- en iPad-eigenaars) of via Bluetooth (alle andere smartphones en tablets). Geluidskwaliteit via die laatste technologie is niet altijd gegarandeerd, omdat Bluetooth muziek via verschillende codes kan versturen. Het is wel goed nieuws dat Cambridge Audio ondersteuning voor AAC en Apt-X meegeeft. Om van dat laatste gebruik te maken, moet je beschikken over een nieuwere telefoon of tablet van een merk als Samsung of HTC.

Cambridge Audio heeft ook ook voor liefhebbers van internetradiostations. Via knoppen bovenaan de speakers kan je tot vijf stations programmeren en gewoon beluisteren met een druk op de knop. 

Om de Minx Air-speakers naar eigen smaak te tunen is er een app (iOS en Android) waarmee je verschillende audio-instellingen kan aanpassen.