Geen reden tot paniek
Waarschijnlijk gaat Kaleidescape nog in beroep tegen deze uitspraak, net als het voorheen ook al heeft gedaan in dit juridisch steekspel. In dat geval zou het verbod waarschijnlijk op de lange baan worden geschoven, tot er in beroep een uitspraak valt - iets wat naar verluidt tot twee jaar kan duren. Het bedrijf is dus niet van plan om zichzelf gewonnen te geven en blijft alle verdelers aansporen om toestellen te verkopen.

Zelfs als de uitspraak alsnog in het nadeel van Kaleidescape uitvalt, zou de fabrikant het verbod kunnen omzeilen door enkele aanpassingen door te voeren aan de filmservers. In dat geval zouden de systemen geen DVD's meer importeren naar de harde schijf, maar ze rechtstreeks uit de carrousel afspelen - net als vandaag de dag al gebeurt met gehuurde films. Aan de manier waarop de Kaleidescape-systemen omgaan met Blu-ray discs en CD's (importeren naar de hard disk en vanaf die locatie afspelen) zou echter niets hoeven te veranderen.

In België kost een Kaleidescape M700 Disc Vault zo'n 8.086 euro. Daarnaast heb je natuurlijk nog opslag nodig voor al je media, en daar beginnen de prijzen vanaf ongeveer 10.700 euro.


UPDATE 29/03, 23u58: Extra details en doorverwijzingen toegevoegd

2/2
gerelateerde items