Met de TX-NR525, TX-NR626 en TX-NR727 kondigt Onkyo de release van drie gloednieuwe AV-receivers aan die in het betaalbare middensegment de merkeer hoog moeten houden.

Het drietal nieuwkomers bestaat uit een 5.2-machine (TX-NR525) en twee 7.2-receivers (TX-NR626 en TX-NR727) die zowel op netwerk-, audio- als videovlak sterk voor de dag beloven te komen.

Zo zien we onder meer geïntegreerde Wi-Fi- en Bluetooth-connectiviteit, streamingmogelijkheden voor FLAC, ALAC, Dolby TrueHD, LPCM en DSD hi-res bestanden, 4K-technologie en een geüpgraded MultEQ-systeem.

TX-NR525: instapper met netwerkambities
De TX-NR525 is het instapmodel van de drie receivers. Onkyo geeft aan dat deze 5.2-receiver over een vermogen van 130 watt (IEC) per kanaal beschikt. Twee kanalen minder dan zijn grotere broers, maar daat staat dan ook een interessante adviesprijs van 449 euro tegenover.

Wel van de partij is een uitgebreid netwerk- en streamingluik, met diensten zoals TuneIn Radio, Last.fm, Spotify, AUPEO! en Simfy. Daarnaast is het ook mogelijk om de TX-NR525 Bluetooth- en Wi-Fi-compatibel te maken via optionele adapters.

Voor je audio- en videobronnen staan er zes HDMI-ingangen ter beschikking, terwijl Audyssey MultEQ bij de installatie helpt om alle geluidsparameters netjes in te stellen op maat van je woonkamer of kijk- en luisterruimte.

Eveneens interessant is de introductie van een zogenaamde Hybrid Standby-stand die de HDMI- en netwerkconnectiviteit beschikbaar houdt terwijl het toestel in stand-by staat .

TX-NR626: Draadloze verbindingen geïntegreerd
Een trapje hoger in het gamma zien we de TX-NR626 (649 euro), een 7.2-machine met een IEC-vermogen van 160 watt per kanaal. Die behoudt de interessante features van de TX-NR525, maar doet er nog een paar leuke extra's bovenop.

Zo maken de versterkermodules voor de front-kanalen en de centerspeaker gebruik van Inverted Darlington-circuits voor een kwalitatievere, vervormingsvrije geluidsweergave. Dat moet de TX-NR626 zowel voor film als muziek een geschikte keuze maken.

Ook de connectiviteit gaat erop vooruit, met een ingebouwde Wi-Fi- en Bluetooth-verbinding. Losse dongles zijn hier dus niet langer vereist.

Op videovlak noteren we zes HDMI-ingangen en twee ARC-compatibele uitgangen. Bovendien is de TX-NR626 helemaal klaar voor 4K - hij biedt een pass-through voor UHD-beelden die via HDMI worden aangeleverd en een Qdeo-scaler die videobeelden naar UHD-formaat kan opwaarderen.