Een set designluidsprekers voor je computer of mp3-speler die amper 80 euro kost? Het lijkt haast te mooi om waar te zijn. Edifier claimt nochtans dat het kan, en wel met het compacte e3350 2.1-systeem.


De e3350 is de eerste 2.1-luidsprekerset uit de Lifestyle-serie van de Chinese fabrikant Edifier, en mikt op pc’s en draagbare muziekspelers. Hij bestaat uit twee kleine tweeweg luidsprekers waarvoor je makkelijk een plaatsje vindt naast een computerscherm en een erg compacte, pyramidevormige subwoofer. Die is voorzien van een 5-inch driver die neerwaarts gericht is, terwijl de satellietspeakers telkens over een 3-inch driver en ¾-inch tweeter beschikken.

De vormgeving ziet er meer dan geslaagd uit naar onze mening en ook de afwerking is opvallend goed; we hebben niet het gevoel dat we naar een product kijken dat ‘amper’ 80 euro kost. We kijken er dan ook niet raar van op dat de e3350 bekroond werd met een CES award voor design en engineering. 

Eenvoudig in gebruik
De Edifier-set opstellen is kinderspel, al komen er wel wat kabels bij kijken: zet de subwoofer onder je bureau neer, sluit de miniplugs van de luidsprekers erop aan en verbind daarna ook de losse controller met de sub.

Die controller – een klein bakje met een grote, ronde volumeknop – krijgt een plaatsje naast het toetsenbord, en heeft ook een handige aansluiting voor een hoofdtelefoon en mp3-speler aan boord. De volumeknop biedt bovendien een aangename weerstand, wat een nauwkeurige bediening van het volume mogelijk maakt en bijdraagt aan het kwaliteitsgevoel.

Om een computer met de set te verbinden, sluit je een miniplug (3,5 millimeter) aan op de achterzijde van de subwoofer, waar je ook de volumeregelaar voor de sub vindt. Je kan dus zelf bepalen hoe sterk de sub zich laat horen in verhouding tot de satellietluidsprekers. Ook de aansluiting voor de controller is hier ondergebracht. Doordat ze net onder het ‘afdakje’ van de subwoofer geplaatst zijn, laten de connectoren zich wel minder makkelijk aansluiten.