Bang & Olufsen brengt een set dunne luidsprekers op de markt die zich bij uitstek leent tot muurmontage. Ondanks de relatief bescheiden dimensies gaat het wel degelijk om een actief ontwerp.De Deense fabrikant bracht voordien al verschillende succesvolle tafel- en vloerluidsprekers op de markt, en voegt daar met het BeoLab 12-model nu dus ook een model aan toe dat strak tegen een muur opgehangen kan worden.

Acoustic Lens Technology
Deze luidspreker maakt gebruik van de bekende Acoustic Lens Technology, een door  B&O gepatenteerde technologie die de fabrikant zowel bij sommige woonkamermodellen als de exclusieve autospeakers van het merk toepast - bij het BeoSound DB9-audiosysteem, bijvoorbeeld.

Hierbij wordt de tweeter naar boven gericht, waardoor de hoge tonen tegen de ellipsvormige lens weerkaatst worden en zo over de hele breedte van de kamer worden verspreid. Volgens B&O moet dit dezelfde optimale luisterervaring bieden voor iedereen in de ruimte, ongeacht zijn of haar positie ten opzichte van de speakers.
 


Het gebruik van deze technologie heeft natuurlijk wel tot gevolg dat de BeoLab 12 geen perfect vlakke luidspreker is (door de lens die uitsteekt). Vanop een afstand is dit echter nauwelijks merkbaar.

Compact
Naast de akoestische lens voor de hoge tonen, beschikken de nieuwe luidsprekers over een 2-inch mid-unit en twee 6,5-inch CosCone-woofers, die zorgen voor de lage tonen.

In de luidsprekers gaat gepatenteerde ICEpower klasse-D versterkertechnologie schuil, die goed is voor een totaalvermogen van 480 watt – twee keer 160 watt voor de bassen, 80 watt voor de middentonen en 80 watt voor de hoge tonen. Een bijkomende versterker is dus overbodig.

Dit krachtige geluid wordt verpakt in een relatief compact formaat (94,2 x 22 x 5,5cm), dat er dankzij het elegante design en de aluminium behuizing fraai uitziet.