Exqi Plus dreigt kort na zijn lancering dood te bloeden. De zender is uit de kijkcijfermetingen gestapt, heeft geen reclameregie meer en geen nieuwe programma's, meldt De Standaard Online.

Exqi Plus, de algemene zender van media-ondernemer Gabriel Fehervari (Alfacam), werd begin dit jaar opgestart. Midden juni stapte Exqi echter al uit de kijkcijfermetingen.

De kijkcijfers in de voorgaande maanden waren dan ook teleurstellend laag. Enkel Europese voetbalwedstrijden van Belgische clubs leverden aardige kijkcijfers op, maar voor het overige wist de nieuwe zender het grote publiek niet te bereiken.

De kosten die verbonden zijn aan de kijkcijfermetingen en de uitblijvende respons van adverteerders lijken de belangrijkste drijfveren voor het stopzetten van de metingen. Ook het contract met RMB, het bedrijf dat de reclameregie verzorgde, werd intussen beëindigd.

Alleen nog sport
Tijdens deze zomermaanden verandert Exqi Plus in Exqi Sport+. Naar eigen zeggen om tegemoet te komen aan de ‘marktvraag', maar de kans dat Exqi Plus ooit nog terugkeert, zou zo goed als onbestaande zijn. Voor het najaar is naar verluidt nog geen enkel programma voor Exqi Plus gepland.

Het enige waar nog naar uitgekeken zou worden voor volgend jaar, is de sport. Naar verluidt is heel wat medewerkers al gevraagd of ze niets met sport willen doen. Voor de hand ligt dan ook dat Exqi Plus definitief Exqi Sport+ zal worden.

Als Exqi Plus ophoudt te bestaan en als Exqi Sport+ op de buis verschijnt, blijven er nog een heleboel onzekerheden over. Of de licentie die Telenet uitreikte om op de kabel te mogen ook dan behouden kan worden, blijft maar de vraag. Wordt ongetwijfeld vervolgd.