EISARedactie

EISA Hi-Fi Awards 2022-2023

HI-FI EXPERT GROUP

EISA HEADPHONE AMPLIFIER 2022-2023
Ferrum Audio OOR

Volgend op de EISA Award-winnende Hypsos programmeerbare voeding, heeft Ferrum zijn expertise ingezet om van een puur analoge hoofdtelefoonversterker te ontwerpen. De OOR biedt een diepe en brede respons, en genoeg vermogen om zelfs de meest uitdagende high-end hoofdtelefoons aan te sturen. Welk model je ook gebruikt – gebalanceerd of niet – het lijkt wel een extra power te ontvangen. De superieure prestaties worden gecomplementeerd door een compact, bureauvriendelijk design dat gebruiksvriendelijkheid benadrukt. Het past cosmetisch ook perfect bij de Hypsos – die je uiteraard als upgrade kunt toepassen. Gebalanceerde en single-ended ingangen én uitgangen maken elk luisterscenario mogelijk.

EISA HIGH-END HEADPHONES 2022-2023
Meze Audio Elite

De Elite van Meze neemt het adembenemende design van de Empyrean-hoofdtelefoon over en verbetert het met nieuwe drivers met een lagere vervorming, opnieuw geleverd door Rinaro Isodynamics uit Oekraïne. Deze lichtgewicht en ultradunne drivers met twee spoelen – een evolutie van planar magnetische technologie – zorgen ervoor dat de open Elite verleidt met z’n gedetailleerde basprestaties en levensechte soundstage. En, in tegenstelling tot vele andere vlaggenschepen, is dit topmodel makkelijk aan te sturen. Dat maakt de keuze qua versterking eenvoudiger. De high-end ervaring wordt compleet gemaakt door de geweldige bouwkwaliteit van de Meze (incluis een stevig koffertje uit aluminium) en de focus op luistercomfort. Eens je deze hoofdtelefoon opzet, zal je hem nooit willen afnemen.

EISA STREAMER 2022-2023
Primare NP5 Prisma MK2

Met de NP5 Prisma MK2 van Primare is het eenvoudig om streaming toe te voegen aan elke DAC of geïntegreerde versterker met digitale ingangen en DA-convertor. Het betaalbare apparaat is gebaseerd op het multiroomplatform dat het Zweedse merk toepast in zijn duurste hifi-toestellen. Dit betekent dat je kunt rekenen op intuïtieve bediening via de toegewijde Prisma-app, afspeelmogelijkheden vanaf USB-opslag of netwerkschijven, en streaming via Spotify Connect, Bluetooth, Chromecast en Roon. Het is ook een geslaagde upgrade voor oudere Primare-apparatuur, met dank aan de RS232-poort. De NP5 Prisma MK2 ondersteunt DoP en MQA, verschillende sampling rates en hi-resaudio tot 192 kHz / 24-bit en DSD128. Deze streamer mag compact zijn, het is machtig als het eropaan komt.

EISA TURNTABLE 2022-2023
Thorens TD 1500

De Thorens TD 1500 is een nakomeling van ware ‘royalty’ uit de vinylwereld, de legendarische TD 150. Het neemt het klassiek zwevend subchassis van die voorouder en moderniseert het helemaal. Dankzij de vooraf geïnstalleerde toonarm en Ortofon 2M Bronze-cartridge wekt deze draaitafel gewichtige bassen, een verleidelijke attack en een weelderig midden op. Opstellen en het gebruik zijn makkelijk. De TD 1500 profiteert daarbij van volledig aanpasbare suspensionlevel en toonarmhoogte, en een handige elektronische snelheidscontrole. De bouwkwaliteit, looks en prijs zijn onweerstaanbaar, maar het is de geluidskwaliteit van de TD 1500 dat alle aandacht zal opeisen. Dit een weergaloos huwelijk tussen ‘oud’ en ‘nieuw’.

EISA VINYL SYSTEM 2022-2023
Pro-Ject X2 B & Phono Box S3 B

Vinylliefhebbers die graag een stap voorbij de instapklasse willen zetten moeten niet verder kijken dan Pro-jects X2 B. Deze nieuwe gebalanceerde upgrade van de beproefde X2, uitgerust met de uitstekende Ortofon Quintet Red MC-cartridge op een gedempte toonarm uit koolstofvezel en aluminium, biedt een scherpzinnige en heerlijk geluid. Zijn platter uit acryl weegt 2 kg en samen met de stijve, massieve basis (beschikbaar in vier weelderige kleuren), levert het consistente en resonantievrije playback. Pro-ject’s Phono Box S3 B phonostage is de ideale partner voor de X2 B. Dit veelzijdig doosje bewaakt de voordelen van een gebalanceerde verbinding van de cartridge tot aan de versterker – en het klinkt super.

EISA FLOORSTANDING LOUDSPEAKERS 2022-2023
Paradigm Founder 120H

Het grootste model in de Founder-familie van Paradigm pakt uit met dezelfde designelementen, drivertechnologieën en kastconstructie als zijn kleinere broeders. Maar waar de andere Founders passieve luidsprekers zijn, is de 120H een hybride ontwerp. Een actieve bassectie, met een trio van 8,5-inch woofers en 1.000 Watt aan versterking, gaat gepaard met passieve middendrivers en tweeter om een geheel te creëren dat perfect geïntegreerd is. Wat deze vloerstaander nog meer apart maakt is de inclusie van ARC Genesis, waardoor je kamerkalibratie zelfs bij zeer traditionele hifi-systemen kunt toepassen. Het resultaat is een premiumluidspreker dat geoptimaliseerd kan worden aan je eigen kamer én systeem. De 120H biedt een krachtige, gecontroleerde en pakkende ervaring.

EISA WIRELESS FLOORSTANDING LOUDSPEAKERS 2022-2023
KEF LS60 Wireless

De slanke KEF LS60 Wireless komt revolutionair over en demonstreert aan de wereld wat de toekomst van hifi kan zijn. Door het toepassen van een reeks zelfontwikkelde innovaties, waaronder de ruimtebesparende Uni-Core basdrivertechnologie van de KC62 subwoofer, een 12de generatie Uni-Q-driver, en het single-apparent-source-ontwerp van de machtige Blade, kan deze actieve vloerstaander ongelooflijke bassen, tastbare kracht en foutloze beeldvorming bieden. Voeg daarbij het softwareplatform van KEF’s LS50 Wireless II, en de LS60 krijgt dezelfde uitgebreide set streamingopties, incluis AirPlay 2 en Roon. En natuurlijk een gebruiksvriendelijke app. Er is eigenlijk niets vergelijkbaars te vinden – kopers hoeven enkel de kleur te kiezen.

EISA SMART AMPLIFIER 2022-2023
Marantz Model 40n

De rijke geschiedenis van Marantz bevat menige mijlpalen – en de Model 40n haakt perfect in op dat erfgoed. Ja, het is heerlijk om naar te kijken, zowel in de zwarte als zilvergoude finish, maar nog aantrekkelijker is hoe de Marantz het prestatiegerichte ethos van het merk combineert met een enorm aanbod aan features. Stream muziek via het HEOS-platform, verbindt een platenspeler met de MM phono-input, of connecteer een tv via HDMI-ARC. De Model 40n is even sterk in het afspelen van je analoge of digitale muziekcollectie als het tillen van je tv-avond naar nieuwe hoogtes. Iedereen die een moderne, doe-het-allemaal geïntegreerde versterker met een geweldig geluid zoekt zal het hier vinden.

EISA BEST VALUE STEREO SYSTEM 2022-2023
Denon PMA-900HNE & DCD-900NE

De PMA-900HNE is de perfecte keuze voor muziekliefhebbers die een betaalbaar systeem willen bouwen dat beschikt over veel functionaliteit en een krachtig geluid. De beproefde Advance Current-technologie van het merk stuurt speakers correct aan. En voor het eerst in een geïntegreerde Denon-versterker is HEOS-streaming en -appbediening present, met veel aansluitingen, waaronder Bluetooth en een hoofdtelefoonuitgang. De PMA-900HNE met een draaitafel of tv gebruiken kan ook; het laatste wordt makkelijk dankzij een leerfunctie om de commando’s van je tv-kastje te herkennen. Combineer het met Denons betaalbare DCD-900NE cd-speler en je hebt een briljant tweedelig systeem dat alles aankan.

EISA WIRELESS ON-WALL LOUDSPEAKERS 2022-2023
System Audio legend 7.2 silverback

Door versterking, DSP en een draadloze module op basis van het hi-resklare WiSA-platform te integreren, wordt in de ‘silverback’-uitvoering de passieve legend 7.2-luidspreker van System Audio getransformeerd tot iets uniek. Je hangt hem aan de muur, waardoor de slanke behuizing je interieur rommelvrij houdt én je een akoestische boost geeft aan zijn twee 5-inch bas- en middendrivers. Via een kabel afspelen blijft een optie, maar huwt de speakers met de System Audio Stereo Hub en het wordt makkelijk om muziek af te spelen via AirPlay, Bluetooth, Chromecast of Spotify Connect. Deze compacte doos biedt ook ingebouwde kamercorrectie om de geluidsprestaties bij je thuis te verbeteren, en een hele reeks ingangen voor externe bronnen. En dit alles zonder een luidsprekerkabel in zicht!

EISA STREAMING AMPLIFIER 2022-2023
Roksan Attessa Streaming Amplifier

Het strakke design is zowel een hommage aan klassieke Roksan-hardware én een frisse kijk op een ‘enkel-speakers-toevoegen’-versterker. Misschien denk je hierdoor dat de Attessa Streaming Amplifier volledig draait rond vorm en niet inhoud. Maar deze krachtige klasse AB-versterker is gericht om je muzikale noden te vervullen. En dat zowel via de fysieke ingangen (waaronder een uitstekende MM-phono-ingang) en via het excellente BluOS-streamingplatform. En bij de verschillende digitale en analoge ingangen wordt ook voeg app-bediening en multiroommogelijkheden toegevoegd. Prestaties zijn ook geweldig; de Attessa Streaming Amplifier heeft een volwassen sound waar je uren naar kunt luisteren, aangestuurd door een krachtcentrale dat nooit opgeeft.

EISA ALL-IN-ONE LOUDSPEAKER 2022-2023
Sonus faber Omnia

Misschien val je voor de opvallende looks van de Omnia en zijn lichtgevende touch-bediening, maar je zal blijven hangen om te genieten van zijn kenmerkende Sonus faber-geluid en brede functionaliteit. Dankzij de multidriver-array, robuuste versterking en geavanceerde signaalverwerking, produceert deze alles-in-één-luidspreker de breedte en ruimtelijkheid van een traditionele stereospeakeropstelling. Het is even getalenteerd bij het afspelen van muziek als bij het vullen van de woonkamer met krachtig tv-geluid. De Omnia doet het ook goed qua connectiviteit. Z’n streamingtalenten omvatten Apple AirPlay 2, Chromeceast, Roon, Tidal Connect en Spotify Connect, terwijl vinyl door de toegewijde phono-ingang een optie is. HDMI-ARC betekent dat aansluiten op de tv doodsimpel is.

EISA STEREO SYSTEM 2022-2023
Rotel RA-6000 & DT-6000

De Diamond Series, gelanceerd ter ere van de zestigste verjaardag van het Japanse merk en bestaand uit een geïntegreerde versterker en een cd-speler/DAC, is toont wat Rotel allemaal in z’n mars heeft. De RA-6000 bevat technologie van Rotels high-end Michi-modellen en biedt een opwindende mix van kracht, autoriteit en helderheid. De bijhorende DT-6000 biedt niet enkel verfijnde cd-playback. Het draagt de naam ‘DAC Transport’ voor een reden; het bevat een superieure 384 kHZ / 32-bit DA-convertor dat met andere digitale bronnen kan gebruikt worden om een geweldig resultaat te verkrijgen. Samen vormt het Diamond Series duo een onthullend, dynamisch muzieksysteem dat zal opwinden en verrukken.

EISA DAC 2022-2023
Musical Fidelity M6x DAC

Afkomstig van de DAC-pionier Musical Fidelity, is de M6x DAC een waardige opvolger voor het Digilog-model waarmee het allemaal in 1988 (!) begon. Achter zijn bescheiden maar knap afgewerkte aluminium chassis is er veel gaande, waaronder een eigen klokoplossing en een paar van de nieuwste ESS DAC-chips in een dual mono-design. Hierdoor ondersteunt de Musical Fidelity hi-resmateriaal tot 768 kHz / 32-bit en DSD512. Als het in actie schiet, levert het geweldig inzicht, beeldvorming en detail, én er zijn acht filters beschikbaar om de sound te finetunen naar eigen smaak. Ingangen, waaronder USB-B en AES/EBU, zijn er voor nagenoeg elke digitale bron. En de M6x DAC is niet enkel een uitstekende toevoeging bij een hifi-systeem met speakers. Er is ook een fijne hoofdtelefoonversterker ingebouwd.

EISA BEST VALUE WIRELESS LOUDSPEAKERS 2022-2023
SVS Prime Wireless Pro Powered Speakers

Door de voordelen van een actief speakerdesign met meerdere streamingopties aan een betaalbaar prijspunt combineren, zijn de Prime Wireless Pro Powered Speakers van SVS een briljante toevoeging aan het assortiment van het Amerikaanse merk. En in jouw luisterkamer misstaan ze zeker ook niet. De 2-wegsspeakers, aangestuurd door 2 x 100 Watt versterking, hebben de grootte van een boekenplankmodel maar produceren een grootse, krachtige en kamervullend geluid. Een subwoofer-uitgang maakt het upgraden mogelijk – de EISA Award-winnende SVS 3000 Micro van vorig jaar is de logische optie. Integratie met het hi-resklare DTS Play-Fi-platform opent de deur naar een enorm aanbod bronnen – en SVS heeft ook niet bespaard op vlak van fysieke inputs, waaronder een optische, analoge en HDMI-ARC-ingang. Dit is een allround pakket dat muziekliefhebbers heel gelukkig zal maken.

EISA HEADPHONE SYSTEM 2022-2023
EarMen CH-Amp, Tradutto & Staccato

Door het aanbieden van vier discrete toestellen, elk met een fijn afgewerkte behuizing uit aluminium, en elk met een toegewijde rol, heeft EarMen een briljante totaaloplossing gecreëerd voor hoofdtelefoonliefhebbers die willen streamen. De Staccaco is een slimline streamer die je bedient via een gebruiksvriendelijke app, en die hi-ressaudio naar de volledig gebalanceerde Tradutto DAC stuurt. De CH-Amp voorversterker/hoofdtelefoonversterker behoudt de volledig gebalanceerde filosofie en heeft de capaciteiten om zelfs de meest veeleisende koptelefoons aan te sturen. Elk EarMen-onderdeel kan apart worden gebruikt, maar het is samen en aangestuurd door de aparte voeding die je bij de CH-Amp krijgt dat je eindigt met een goed presterend systeem dat echt uitblinkt.

EISA BEST VALUE TURNTABLE 2022-2023
Argon Audio TT-4

Hoewel het een relatief jong merk, is Argon Audio al uitgegroeid tot een van de grootste draaitafelbouwers in Scandinavië – en dit vlaggenschip TT-4-model toont waarom. Deze speler draait om pitch-perfect, accuraat afspelen, daarbij geholpen door een 1,5 kg draaischijf, een gewichtige basis uit MDF en vibratiedempende voetjes. Zelfs de 8,9-inch koolstofvezeltoonarm bevat een ATS (Anisotropic Torsion Stabiliser)-systeem om resonantie te minimaliseren. Gebruiksgemak is er ook, met dank aan de geïntegreerde RIAA-phonovoorversterker, elektronische snelheidscontrole en een Ortofon 2M Red-cartridge. En met dank aan het tijdloze houtfineer, zwarte of witte chassis, is deze overpresterende draaitafel een echte blikvanger.

EISA HIGH-END STEREO SYSTEM 2022-2023
MOON Voice 22 & ACE

De Voice 22 zijn MOON’s eerste uitstap richting luidsprekers – en het is meteen een schot in de roos. De fijn afgewerkte 2-wegs boekenplankspeaker komt naast de succesvolle lijn hifi-onderdelen van de Canadese fabrikant te staan, en profiteert van een resonantiecontrolerende basreflexbehuizing. Het zoekt een perfect middelpunt op tussen fris detail en een gewichtige, kamervullende presentatie dat vanwege het compacte design behoorlijk verrast. Zijn klanksignatuur zal bij heel wat versterkers passen, maar het ideale huwelijk is met de slanke maar krachtige ACE alles-in-één-versterker. Deze biedt MOON’s veelzijdig MiND 2-streamingplatform, intuïtieve app-bediening en een reeks fysieke ingangen – en een krachtig versterkingsluik. Het MOON Voice 22/ACE-systeem zal door elke muziekliefhebber op prijs gesteld worden.

**Samen met de expertgroup HOME THEATRE AUDIO**
EISA POWER AMPLIFIER 2022-2023
Primare A35.8
Ontworpen voor zowel de surround- als stereowerelden, pakt Primare’s vlaggenschip uit de 35 Series uit met acht bridgebare kanalen met potige, dynamische Hypex Ncore-versterking. De gebruiker kiest zelf hoe hij ze wil inzetten. In een thuisbioscoop kan de A35.8 een surroundopstelling aansturen of gebruikt worden om de LCR-kanalen gebi-amped aan te sturen. In een tweekanaalsysteem leveren gebridge paren fenomenaal veel kracht en controle, en alle acht kanalen kunnen ingezet worden bij twee luidsprekers met een split crossover. Dit is een flexibel, innovatief en machtig klinkende versterker, verpakt in een stijlvolle en understated chassis – zoals we van het merk verwachten.

EISA LOUDSPEAKER SERIES 2022-2023
Perlisten S Series
Perlisten neemt een vliegende start met zijn S Series-debuut, een high-endreeks bestaande uit vijf modellen. Het belangrijkste ingrediënt dat zorgt voor een onfeilbare geluidskwaliteit is de eigen Directivity Pattern Control (DPC) array, gegroepeerde beryllium tweeter en koolstofvezeldomes die precies berekend zorgen voor gecontroleerde uitstraling en exacte beeldvorming. Aanwezig op alle speakers, van het S7t-vloerstaandertopmodel maar ook op de monitor-, center-, staander- en hoogtespeakers, levert Perlistens DPC uitzonderlijke detailniveaus en veel nuance bij films en muziek. De custom basdrivers produceren een keihard laag dat alles ondersteunt. Een weelderige afwerking en magnifieke bouwkwaliteit maken deze serie nog meer een echte winnaar.

**Samen met de expertgroup MOBILE DEVICES**
EISA MOBILE DAC 2022-2023
iFi Audio xDSD Gryphon

Er is veel concurrentie in het mobiele DAC-segment, maar de xDSD Gryphon weet op te vallen dankzij zijn inzichtrijke sound, uitgebreide functies en veel connectiviteit. Het is een opvolger van de EISA Award-winnende xDSD DAC, nu uitgerust met een nieuw OLED-scherm zodat je op de hoogte bent van ingangselectie, bitrates en meer. Ook de bediening is vernieuwd en intuïtiever geworden. Binnenin zorgt de Qualcomm QCC5100 Bluetooth-chip voor ondersteuning van nagenoeg elke audiofiele codec die er bestaat, terwijl hi-resliefhebbers hun muziek kunnen afspelen via de USB of S/PDIF-ingangen. Doe er een indrukwekkend batterijleven, een knappe behuizing en ondersteuning voor ongebalanceerde en gebalanceerde hoofdtelefoons, en de xDSD Gryphon is een klasseleider.

EISA WIRELESS HEADPHONES 2022-2023
Sony WH-1000XM5
Dit is een hoofdtelefoon dat je altijd bij je wil hebben. Met de WH-1000XM5 heeft Sony zijn draadloze noise-cancelling vlaggenschip op geslaagde wijze verfijnd. Een chassis met een nieuwe look en laag gewicht pronkt met comfortabele oorkussens die ongewenst lawaai buitenhoudt zonder hard op de oren te drukken. Binnenin zijn er 30-mm drivers die ontworpen werden voor noise-cancelling; ze leveren een verfijnde weergave met opvallend veel detail in het midden en hoog. Op vlak van codecs kun je kiezen voor LDAC, AAC en SBC. Vier microfoons maken heldere telefoongesprekken mogelijk, met een ander viertal die instaat voor het herkennen en verminderen van omgevingsgeluid. Hierdoor is deze hoofdtelefoon effectief in de luidruchtigste omgevingen. In Sony’s smartphone-app vind je een groot aanbod aan functies, waardoor de WH-1000XM5 echt het ultieme werkpaard wordt.

EISA MOBILE SPEAKER 2022-2023
JBL Flip 6

De zesde generatie van JBL’s Flip komt met verschillende verbeteringen onder de motorkap, waardoor het een briljante upgrade blijkt voor een van de populairste Bluetooth-speakers ooit. Het design is gelijkend op de Flip 5, maar de bouwkwaliteit is verbeterd, onder meer met rubberen supports. Het bevat twee drivers – een elliptische bas/middendriver en een nieuwe tweeter – plus dubbele passieve radiators die diepe bassen produceren. Het geclaimde vermogen is een flinke 30 W, de oplaadbare batterij van 4.800 mAh biedt tot 12 uur aan muziek. De Bluetooth-specificatie is geüpgraded naar v5.1 en de bescherming tegen water en stof beantwoordt aan de IP67-standaard. Voeg er volledige controle van de Flip 6-geluidsparameters via JBL’s toegewijde app toe, en wat kun je nog meer vragen van een betaalbare, draagbare Bluetooth-speaker?

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.