Ook dit jaar zijn er op het vlak van surroundweergave weer diverse EISA-awards uitgereikt. EISA heeft daarbij oog voor high-end producten als betaalbare producten. Alle categorieën onder Home Theatre Audio zijn hierbij wederom vertegenwoordigd. Dit heeft geresulteerd in 11 verschillende awards.

EISA HOME THEATRE SUBWOOFER 2020-2021
SVS SB-2000 Pro       
 
SVS ontleende een reeks innovaties van zijn grotere, duurdere modellen en verwerkte ze in deze nieuwe compacte subwoofer. De SB-2000 Pro levert een hoog prestatieniveau voor een bereikbare prijs door een custom 12-inch bassdriver te huwen met een 500 W Sledge DSP-versterker. Het is bovendien het instapmodel voor de app-gebaseerde parametrische EQ- en -bediening van SVS. Alhoewel de gesloten behuizing klein is, zijn de prestaties dat zeker niet. De SB-2000 Pro is een gesofistikeerde weergever die zowel de nuance als de grootsheid van filmmixes blootlegt – en dat door dramatische diepe bassen te leveren zonder controle- of snelheidsverlies.


 
 
EISA SMART SOUNDBAR 2020-2021
Harman Kardon Citation MultiBeam 700
 
De Citation Multibeam 700 onderscheidt zich van andere soundbars door op briljante wijze een strak design, gebruiksvriendelijke functies en geluidskwaliteit te verenigen in één apparaat. Integratie van Google Assistant brengt steminteractie en de voordelen van een traditionele slimme speaker, terwijl de array van zeven speakers en de DSP-knowhow van Harman Kardon zorgt voor een verfijnde, ruimtelijke en knallende prestatie. De kers op de taart is de interface via een kleurige touchscreen, waardoor EQ-aanpassingen en bronselectie heel eenvoudig worden en albumhoezen van Chromecast-streams prachtig gepresenteerd worden. Dit is een soundbar die zowel stijl als inhoud biedt.


 
 
EISA HOME THEATRE SPEAKER SYSTEM 2020-2021
Arendal Sound 1961 Series
 
De nieuwe instapreeks van Arendal Sound past technologie van zijn vlaggenschip 1723 Series toe, maar voegt ook zijn eigen trukjes toe, incluis de eerste speaker van dit bedrijf voor de hoogtekanalen en een nieuwe Avalanche IQ-versterkerplatform met parametrische equalizer (beschikbaar bij een gesloten en een gepoort submodel). Systeembouwers krijgen veel keuzemogelijkheden, want er is een vloerstaander, monitor, center, boekenplankspeaker en een TriAxial-surroundluidspreker. Prestaties bij de hele reeks etaleren een gedetailleerde, energieke maar neutrale weergave, even geschikt voor dramatische moviemixes en genuanceerde muziekweergave. Stijl en bouwkwaliteit maken ook veel indruk. Het is een speakerreeks die zijn prijs meer dan waard is.


 
 
EISA HOME THEATRE AMPLIFIER 2020-2021
Emotiva XPA Gen3
 
Met een designconcept gebaseerd op 300 watt mono en 65 watt stereomodules, kan de derde generatie Emotiva-eindtrap geleverd worden in configuraties met één tot elf kanalen. Ze zijn daarbij altijd uitgerust met een high-current schakelende voeding en klasse H-versterking. Het concept past opnieuw weer helemaal in de waar voor geld-filosofie van het bedrijf. De prestaties van de XPA Gen3-versterker worden gekarakteriseerd door gewichtige bassen, een grootse soundstage en dynamische headroom, waardoor ze geschikt zijn voor veeleisende speakers en toegewijde thuisbioscopen. Een echte Amerikaanse spierbundel!


 
 
EISA PREMIUM SOUNDBAR 2020-2021
Bang & Olufsen Beosound Stage
 
Het soundbardebuut van Bang & Olufsen was absoluut het wachten waard. Het ontwerp past bij 55 inch (en grotere) tv’s en pronkt met de premiumbouwkwaliteit en de designtaal waar het bedrijf voor bekendstaat. Elk van de elf BeoSound Stage-drivers (incluis vier 4-inch woofers) wordt apart aangestuurd. De prestaties zijn moeiteloos grootschalig, coherent en meeslepend. Dolby Atmos-content wordt precies afgespeeld en met veel impact in de hoogte, terwijl muziek afspeelt met een grootse, brede soundstage. Verbind de Stage met HDMI, Bluetooth, Apple AirPlay 2 of Chromecast – en laat je verrassen.


 
 
EISA HOME THEATRE RECEIVER 2020-2021
Denon AVC-X4700H
 
De 8K/60 Hz en 4K/120 Hz HDMI-mogelijkheden maken deze middenklasserreceiver perfect voor toekomstige bronnen. Maar het is de krachtbron met negen kanalen en de elfkanaalsprocessing, gekoppeld aan brede ondersteuning voor formaten, dat de AVC-X4700H een gegarandeerde hit in elke thuisbioscoop maakt. Filmsoundtracks profiteren van zijn zeer gebalanceerde, meeslepende en dynamisch sterk weergave, met fine-tuning door Audyssey’s MultEQ XT32-platform, nu met de optie van dual presets. Uitgebreide én nuttige connectiviteit (incluis HEOS multiroom/streaming, een MM phono-ingang en een Bluetooth-hoofdtelefoonfunctie) gekoppeld aan een competitief prijskaartje zorgen voor een brede appeal.


 
 
EISA BEST BUY HOME THEATRE SPEAKER SYSTEM 2020-2021
Triangle Borea Series
 
Voor zijn nieuwe lijn middenklasserspeakers heeft Triangle behuizingen ontworpen met een stijlvolle, cleane designtaal, zonder een bereikbaar prijspunt uit het oog te verliezen. De prestaties werden echter niet naar de laatste plaats geduwd. Custom-drivers (waaronder Efficient Flow System silk dome-tweeters en midbas-drivers met cellulose cone) worden gebruikt in de BR09-, BR08- en BR07-vloerstaanders, de BR03- en BR02-boekenplankspeakers en de BRC01-centerkanaal, waardoord deze speakers fantastisch samenwerken. De soundstaging van de Borea Series maakt indruk met zijn evenwichtige frequentieweergave, de exacte plaatsing van effecten en muzikaliteit. Een prima keuze voor iedereen die een betaalbare thuisbioscoop bouwt.


 
 
EISA SOUNDBAR 2020-2021
LG SN8YG (DSN8YG – Netherlands/Germany/Austria/Swiss)
 
Met de DSN8YG laat LG zijn home theatre-soundbars evolueren door middel van geavanceerde processingtechnologie en nieuwe gebruiksvriendelijke features. Het is een 3.1.2-model met draadloze subwoofer en met dubbele upfiring-drivers geschikt voor Dolby Atmos en DTS:X. Dat maakt de DSN8YG een krachtige cinematische weergever, bovendien verpakt in een strakke, interieurvriendelijke behuizing.  Fijnzinnig getunede playback wordt geleverd door LG’s AI Sound Pro-mode (die het brongeluid analyseert) en AI Room Calibration. Digitale signaalprocessing van Meridian Audio verwerkt dan verder de audio van films en muziek. Dit is een echt allrounder, dankzij Google Assistant en Chromecast om draadloze bronnen te streamen en stembesturing. Er is zelfs een optionele speakerset om de luisterervaring uit te breiden naar 5.1.2.


 
EISA HOME THEATRE HEADPHONE 2020-2021
JVC EXOFIELD XP-EXT1
 
Omdat de JVC XP-EXT1 immersieve 7.1.4-audio afspeelt via een draadloze hoofdtelefoon, vormt dit systeem een innovatief alternatief voor een speakeropstelling. Dankzij de capaciteit om Dolby Atmos- en DTS:X-bitstreams te decoderen én stereo- of multikanaalsaudio naar een 3D-geluidsveld op te waarderen via de eigen EXOFIELD-technologie, brengt de XP-EXT1 een persoonlijke oplossing voor je home-entertainment. Een draadloze zender met 4K-compatibele HDMI-connectiviteit fungeert als hub tussen je bronnen en tv, en biedt preset soundmodi aangepast aan verschillende genres. Via de JVX-app kun je een totaal van vier individuele calibraties maken, zodat iedereen van de familie kan genieten van de omhullende prestaties van de XP-EXT1’s 40-mm drivers. Dit is een thuisbioscoop, maar dan helemaal heruitgevonden.


 
EISA Best Buy Soundbar 2020-2021
TCL TS9030 RAY·DANZ
 
De TCL TS9030-soundbar biedt een aantrekkelijke combinatie van betaalbaarheid, gebruiksvriendelijkheid en prestaties. Het is Dolby Atmos-compatibel, biedt multiroom via Google Home en bezit een draadloze subwoofer. Het past TCL’s RAY·DANZ akoestische lenstechnologie toe om de playback geleverd door de driverarray te optimaliseren. Het resultaat is een wijde 3.1-geluidsveld ideaal voor woonkamers, met een toegewijde centerspeaker om dialogen helder te houden – en dat is cruciaal. De soundbar zit propvol handige functies, zoals muziek afspelen via USB, streamen via Chromecast, AirPlay en Bluetooth, en HDMI-switching met 4K HDR-passthrought. Het is een audio-upgrade met een brede appeal.


 
EISA Home Theatre High-End 2020-2021
Trinnov Altitude platform
 
In de wereld van thuisbioscopen kunnen snelle technologische veranderingen een product na enkele jaren al verouderd maken. Maar dat is niet het geval bij Trinnov’s Altitude serie, want upgrading is deel van het DNA van de 16- en 32-kanaalsprocessors. Recent voegden deze premiummodellen DTS:X Pro-ondersteuning toe aan hun 3D-audioarsenaal en ontvingen ze een verbeterd HDMI-bord om connectiviteit te verbeteren en het gebruiken te stroomlijnen. De prestaties blijven best-in-class, dankzij speakerkalibratie en basmanagement op professioneel niveau. Systeemontwerpers halen dan weer hun voordeel uit de remote access- en controlefunctie. Vandaag is het spitstechnologie, maar het is ontworpen om ook morgen aan jouw noden te voldoen. Het Altitude-platform verdient veel lof.