Elton John, Britse poplegende en technofoob, ziet het internet het liefst voorgoed dichtgaan. Hij hoopt dat "een muziekbeweging opstaat die het web tot de grond toe afbreekt".

Tijdens een interview met de Britse tabloid The Sun zei de popster dat internet en blogs - kortom technologie in het algemeen - schadelijk zijn voor de creativiteit. "Het web weerhoudt mensen ervan om bij elkaar te zijn om te creëren. In plaats daarvan zitten ze thuis om platen op te nemen. Dat is in principe oké, maar op de lange termijn is het niet goed voor de artistieke visie."

Elton, die zonder mobiele telefoon door het leven gaat, vindt dat er "te veel technologie beschikbaar" is en heeft de oplossing voor het probleem bij de hand: "Ik denk dat het een geweldig experiment is om het hele internet vijf jaar lang dicht te gooien om te zien wat er in die periode voor kunst wordt gemaakt", vertelde hij tegen The Sun. "Laten we met zijn allen de straat opgaan om te marcheren en te protesteren in plaats van thuis te zitten en te bloggen."

Eltons platenmaatschappij heeft onlangs zijn gehele repertoire gedigitaliseerd om in webwinkels te verkopen.