Velodyne zet met de Digital Drive Plus-serie vier ambitieuze subwoofers in de markt die voorzien zijn van het gepatenteerd Auto-EQ+ Room EQ-systeem.

 


Met de introductie van de DD+-serie (Digital Drive Plus, of conreet de DD-10+, DD-12+, DD-15+ en DD-18+) belooft Velodyne Acousticsnieuwe standaarden voor laagfrequente basweergave. Maar niet alleen prestaties staan op het voorplan, ook aan gebruiksgemak werd heel wat aandacht besteed door de subwooferspecialist. Zo worden de subs uit de DD+-serie telkens geleverd met een afstandsbediening en zijn alle modellen voorzien van een volledig automatische setup voor een feilloze integratie.
 

Optimale prestaties dankzij high-tech
De DD+ heeft meer dan één troef in huis om de laagweergave te optimaliseren. Velodyne's 'Room Management Software' is daar één van. Met Auto-EQ+ en de meegeleverde microfoon en software, kan de sub op enkele minuten tijd met een druk op de knop perfect worden geïntegreerd in het geluidssysteem, zowel bij stereo- als surroundsets.

Wil je de instellingen manueel tweaken, dan sluit je de Velodyne aan op een televisie of laptop (via een usb-aansluiting) om parameters zoals de frequentierespons, fase, kantelfrequentie en filterstijlheid op het scherm te toveren. De parametrische equaliser met acht banden kan dan worden aangepast voor een perfect gelijkmatige basweergave.

De zes beschikbare geheugens voor alle instellingen zorgen voor de nodige flexibiliteit, terwijl toetsen op de voorzijde (volume, kantelfrequentie en Auto-EQ+) en een duidelijk leesbaar display het mogelijk maken om de DD+-subwoofer ook in te stellen zonder tv-scherm of computer in de buurt.