Toon alles (7)
Geert Fauvart

High-end concept
Ook met z'n prestaties zet de nieuwe Digital Drive Plus-serie enkele stappen voorwaarts. De subs krijgen onder meer nieuw ontwikkelde drivers mee, met een tweemaal grotere maximale uitslag dan hun voorgangers. Dankzij Velodyne's gepatenteerde servotechnologie en een Klasse D-versterker van maar liefst 3.000 watt, blijft de vervorming onder controle terwijl de maximale geluidsdruk toeneemt tegenover de uitgaande DD-serie. Meer nog, Velodyne claimt zelfs dat de DD+ de laagste vervorming in de industrie produceert (0,5 procent), met een 4,5 tot 6 decibel hogere maximale output ten opzichte van z'n voorgangers.

Alle modellen kregen massieve magneetstructuren mee (vanaf 17 kilogram), conussen die vervaardigd zijn van een 'sandwich' van glasvezel en Rohacell, en zeslaags spreekspoelen voor een hogere output en een betere warmteafvoer.

Ondanks die compromisloze aanpak weet Velodyne de DD+-subwoofers toch te verpakken in een prachtig gevormde, relatief compacte kast. Voor de buitenlaag is er keuze uit hoogglans ebbenhout of een satijnen kersen- of walnootafwerking. De vanafprijs voor de DD+-subwoofers bedraagt zo'n 3.440 euro.
 

2/2
gerelateerde items