Toon alles (5)
Ronald Meeus

Pakket

Maar de waarde van Indiana Jones: The Complete Adventures zit hem in het pakket. Het is niet omdat er extra werk in Raiders werd gestoken, dat opvolgers Indiana Jones and the Temple of Doom en Indiana Jones and the Last Crusade er ondergeschikt aan zijn in deze doos.

Integendeel: die twee vervolgdelen, die alleen maar een nieuwe digitale beeld- en audioremastering nodig hadden, hebben net als Raiders de tand des tijds doorstaan.

Temple of Doom, waarvoor Lucas en Spielberg het archeologische avontuur tot een minimum beperkten om plaats te ruimen voor onverdroten popcornvertier (Indy rolt eerder per ongeluk een vage hoofdplot rond de legendarische Sankarastenen binnen), is nog altijd opzwepender dan een hedendaagse Hollywoodfilm.

En The Last Crusade, met zijn constante gekibbel tussen Harrison Ford en Sean Connery, was een welgekomen terugkeer naar het epische avontuur van de eerste prent.

Sommige speciale effecten kwamen niet helemaal goed door het remasteringproces (kijk bijvoorbeeld naar Temple, wanneer de personages zich vlak na de mijnkarretjesrace buiten tegen een bergwand moeten verschansen), maar het zijn er te weinig om echt over te struikelen.

gerelateerde items