De Chinese elektronicagrootmacht Foxconn neemt een meerderheidsaandeel in het noodlijdende Sharp. Foxconn, dat onder andere de iPhone en vele andere apparaten bouwt, wil daarmee de nodige OLED-knowhow in huis halen.

Sharp maakt al een tijdje zwaar weer mee. Met zijn televisies was het Japanse merk nog nauwelijks aanwezig. Eind 2014 werd zelfs besloten om de merknaam 'Sharp' voor tv's en audio in licentie te geven aan Slovak Universal Media (UMC). Ook Sharps LCD-fabriek in Polen ging toen naar de Slovaken.

Toch was ook die deal niet voldoende om Sharp te redden. Er werd al een tijdje gezocht naar nieuwe investeerders en naar het verluidt werd er deze week beslist tussen vier aanbiedingen. Het wordt uiteindelijk Foxconn, een van de grootste producten van elektronische apparaten ter wereld met hoofdzetel in Shenzen. Bij het grote publiek is Foxconn vooral bekend als de fabrikant van de iPhone, al bouwt de Chinese gigant voor andere partijen nog veel meer. Zo fabriceert het onder andere de Xbox One voor Microsoft en de PS4 voor Sony.