Niet tevreden met de standaard kabel van Apple voor je iPod of iPhone? Geen nood, Oehlbach heeft een antwoord klaar met de I-connect kabels.
 


In de av-industrie is geen enkel segment zo druk bezet als de markt voor iPod-accessoires. Vreemd genoeg blijft het aanbod met iPod-specifieke kabels voor meerwaardezoekers erg beperkt, exotische uitzonderingen zoals de kabels van het Nederlandse Qables even buiten beschouwing gelaten.

Oehlbach besluit daar wat aan te doen met de nieuwe I-connect serie, een reeks hoogwaardige kabels die relatief betaalbaar blijven.


Compromisloos

De hele productlijn wordt gekenmerkt door de compromisloze aanpak van Oehlbach met betrekking tot de grondstoffen.

Met het oog op een optimale signaaloverdracht zijn de signaaladers vervaardigd uit zuiver koper, en niet uit een goedkoper alternatief zoals CCM (coper coated metal) of CCA (coper coated aluminium). Gezien de gevoelig duurdere prijzen van goud en koper is dat best opmerkelijk te noemen in deze productcategorie.

De iPod/iPhone-specifieke kabel met aan de ene kant een iPod-connector en aan de andere kant een USB-aansluiting, is in drie versies leverbaar.

De XXL-versie is daarbij de topper, met signaaladers van SPC (silver plated copper). De connectoren zijn van metaal, de contacten zijn 24-karaat verguld. De complexe afscherming moet instraling tegengaan, en op die manier voor een zo zuiver mogelijke signaaloverdracht zorgen.
 


Er is ook een basisversie, die naar keuze met 'krulkabel' of een gewone kabel geleverd kan worden in lengtes tot twee meter.


Niet alleen voor Apple-liefhebbers
De I-connect reeks blijft gelukkig niet alleen voorbehouden aan Apple-liefhebbers. Met de meer courante varianten - waaronder 3,5mm minijack naar 2x cinch of 3,5mm minijack naar 3,5mm jack - kan je alle kanten uit, welke draagbare muziekspeler je ook bezit.

Ook 3,5mm verlengkabels (met een lengte tot 5 meter) ontrbeken niet in het aanbod. Voor gedeeld luisterplezier is er ten slotte ook nog een verloopadapter, die een 3,5mm jack-aansluiting opsplits naar naar twee keer 3,5mm female. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld twee hoofdtelefoons op één audio-aansluiting wil inpluggen.


Best betaalbaar
Bij hoogkwalitatieve kabels horen vaak quasi onbetaalbare prijskaartjes, maar de Oehlbach I-connect kabels zijn een prettige uitzondering op die regel. Officiële adviesprijzen hebben we nog niet in ons bezit, maar ga voor de topversies alvast uit van prijskaartjes die de kaap van 50 euro amper overschrijden.