Een goed bewaard geheim was het niet, dat Samsung op Mobile World Congress een opvolger voor de Galaxy S5 lanceert. Niettemin waren er toch wat verrassingen bij de lancering van de S6, dat in twee versies komt.

De twee edities zijn voornamelijk visueel anders. De Galaxy S6 heeft een reguliere platte vorm, met een mooie metalen frame rondom, terwijl de Galaxy S6 Edge een scherm heeft die aan weerszijde afgerond is. De toestellen gebruiken Gorilla Glass 4 van Corning, waardoor ze beter bestand zijn tegen krassen. Overigens heeft het vibrante AMOLED-scherm een stevige upgrade gekregen naar een heel scherpe 2.560 x 1.440 resolutie.

De curves van de Edge zijn een eyecatcher, maar geven Samsung eveneens de kans om qua bediening nieuwe dingen te proberen. Zo kan je aan rechterzijde een subtiele gekleurd streepje voorzien. Door deze op het scherm te slepen, heb je meteen toegang tot alle contactinfo van een favoriet persoon. Er kunnen een viertal contacten een streepje krijgen.

“Aan het ontwerp van de Galaxy S6 is met man en macht gewerkt”, opende de presentatie. Het ontwerp van de S6 ziet er inderdaad anders uit dan zijn voorganger, al kan je nu ook niet spreken van een spectaculair ander design.

Afgaande op een eerste hands-on-ervaring ligt de S6 in elk geval puik in de hand en lijkt de bouwkwaliteit zeer goed. Het metalen randje rondom geeft het apparaat een solide en geraffineerd  gevoel, terwijl de S6 Edge-editie zeker een aparte verschijning is. De prijsstelling is zo – plus 150 euro voor de Edge-editie – dat de afgeronde S6 een premiumverschijning zal blijven.