Mobile

Geen Yelo TV meer op gekraakte iPhone en iPad

Telenet gaat het onmogelijk maken om Yelo TV te bekijken op een iPhone of iPad waarop een jailbreak is toegepast. Net zoals het nu al onmogelijk is voor Android-toestellen waarop niet de standaard-Android draait.

Het jammerlijke nieuws voor software-avonturiers met een iOS-toestel staat te lezen op de blog van Telenet zelf. Mensen voeren een jailbreak uit op hun iPhone of iPad om zo apps te kunnen installeren die standaard niet ondersteund zijn. Op iOS is het ook mogelijk om alternatieve app stores te gebruiken en zelfs om gepirateerde software te installeren.

Android-toestellen die geroot zijn, geeft de gebruiker toegang tot de allerdiepste instellingen van het toestel. Ook met zo’n geroote Android is meer pret te beleven: meer apps, recentere Android-updates, standaard rommel-apps worden verwijderbaar.

Met een gekraakt toestel is het mogelijk om kopieën te maken van films en programma’s. Via root heb je namelijk rechtstreeks toegang tot de videouitgang in iOS en Android.

Dat wil Telenet uiteraard liever niet. Laat staan de bedrijven die Telenet voorzien van software en beelden om uit te zenden. Het is immers hun content die zo ontvreemd wordt. En dus blokkeert Telenet Yelo op gekraakte Androids en iToestellen. Om het copyright beter na te leven.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.