De nieuwe SE-NC31C noise-cancelling hoofdtelefoon van Pioneer belooft niet alleen 90 procent van het omgevingsgeluid te blokkeren, hij zingt het ook 120 uur uit met één batterijlading.


Met zijn nieuwe lichtgewicht (28 gram) noise-cancelling hoofdtelefoon mikt Pioneer op pendelende hifiliefhebbers die tijdens hun verplaatsingen ongestoord willen genieten van hun favoriete muziek.

De actieve noise-canelling technologie zou immers 90 procent van het omgevingsgeluid tegenhouden, zodat je het volume niet hoeft te verhogen om de muziek op het voorplan te brengen.

De fabrikant claimt dat de SE-NC31C het maximaal 120 uur uithoudt met één AAA-batterij, bij onafgebroken gebruik. Houdt de batterij het uiteindelijk toch voor bekeken of schakel je de NC-functie uit, dan werkt de Pioneer weer als een gewone in-ear hoofdtelefoon.

Helder en krachtig
Pioneer voorziet de SE-NC31C van 14,2 millimeter grote drivers, die een bereik van 5 tot 16.000 Hz moeten coveren. Dat moet, in combinatie met de verzilverde OFC-kabel en vergulde ministereostekker, zorgen voor een uitstekende helderheid en krachtige basweergave.

De oorstukjes voor de SE-NC31C worden in drie maten meegeleverd, en stellen een goede pasvorm en een hoog comfortniveau voorop. Daarbij worden ze geholpen door het Y-vormige snoer van 140 centimeter dat voorzien is van een snoerclip. De clip moet de druk van de kabel op de oren verminderen en tegelijk voorkomen dat de hoofdtelefoon uit je oren valt.

Verder accessoires omvatten een opbergtasje, een plugadapter en een AAA-alkalinebatterij, zodat de hoofdtelefoon meteen startklaar is. De SE-NC31C ligt vanaf februari in de winkel met een adviesprijs van 119 euro,