Microsoft zou binnenkort naar verluidt een Xbox 360 Elite uitbrengen met een harde schijf van 250 GB en 2 draadloze controllers. Aanleiding zijn enkele gelekte advertenties waarin een 'Xbox Super 360 Elite' wordt aangeprezen.

De huidige Xbox 360 Elite heeft een harde schijf van 120 GB en één draadloze controller.

Bundel
De geruchten begonnen een week geleden de ronde te doen. Toen bleek namelijk dat de Duitse winkel van Amazon een webpagina had met een Xbox 360 Elite voorzien van een harde schijf van 250 GB. Het apparaat werd voor 280 euro aangeboden in een bundel met twee draadloze controllers en het game Forza Motorsport 3.

De pagina is nu niet meer bereikbaar maar gamesite Kotaku heeft er onderstaande screenshot van gemaakt.

De productinformatiepagina van de Duitse afdeling van Amazon.com (screenshot: Kotaku.com) 

Zuid-Afrika
De dag erna promootte de Zuid-Afrikaanse verkoper BT Games de Xbox Super 360 Elite in een advertentie. Ook hier werden de harde schijf van 250 GB en de twee draadloze controllers weer vernoemd. Volgens deze advertentie zou de console in oktober beschikbaar zijn.

CNet-blogger Don Reisinger heeft Microsoft om een verklaring gevraagd, maar veel leverde dat niet op. Een woordvoerder van het bedrijf hield het bij een kort en bondig "Microsoft heeft een dergelijke aankondiging niet gedaan".

Geruchten over nieuwe Xbox 360 Elite 

De advertentie van de Zuid-Afrikaanse gamesverkoper BT Games, via Xboxgaming.co.za