Apple is in de Benelux gestart met de verkoop van de iPhone 5c met 8 GB geheugen. Het is de goedkoopste iPhone van het moment, als je geen rekening houdt met oudere modellen die nog aangeboden worden.

De iPhone 5c was sowieso bedoeld als een betaalbaardere variant van de iPhone, uitgevoerd in een behuizing van kunststof en met wat minder features dan de duurdere iPhone 5s. Aanvankelijk droeg de goedkoopste 5c een prijskaartje van 599 euro, maar de 8 GB-versie verlaagt de drempel naar 549 euro.

Wie het nog goedkoper wil, kan bij Apple een iPhone 4s aanschaffen met 8 GB voor 399 euro. Maar dan koop je een telefoon die toch minder goed presteert dan zijn modernere broers.

Met het nieuwe model wil Apple toch iets sterker staan tegen met name Samsung, die premiumtelefoons aanbiedt aan verschillende prijspunten. Afgelopen vrijdag lanceerde de grootste Apple-rivaal zijn nieuw vlaggenschip, de Galaxy S5. Een nieuwe iPhone is wellicht pas iets voor september, als Apple z'n gewoonlijke lanceerritme aanhoudt.