Sony introduceerde vandaag de nieuwe Xperia E4 smartphone. De trefwoorden die het merk voor deze nieuwe Xperia gebruikt zijn gebruiksgemak, entertainment en betaalbaarheid. Ook de batterij is voor Sony een reden om de aandacht op het nieuwe model te vestigen: deze zou naar verluidt twee dagen meegaan en de E4 zo een ideaal entertainmentapparaat maken voor onderweg.

De E4 is voorzien van een 5” qHD display met IPS voor de beste kijkhoek. Er zitten verschillende apps inbegrepen en de 2300mAh accu voorzien van Ultra STAMINA modus zou ervoor zorgen dat de batterij twee dagen mee kan. Het vastleggen van beelden gaat door middel van automatische scèneherkenning, beeldverbeteringsfuncties en camera-apps. Ook het wijzigen van je instellingen zou een stuk sneller gaan doordat je nu enkel naar de naar de statusbalk hoeft te gaan om vervolgens op het tabblad “snelle instellingen” te tikken.

Voor gebruikers die voor het eerst een Xperia-toestel aanschaffen is er de Xperia Transfer-app. Deze zorgt ervoor dat je contactpersonen, foto’s, bladwijzers, apps, muziek, berichten kunt overzetten van je vorige Android, iOS of BlackBerry-toestel.