Hollywood-insider Variety ziet Grand Theft Auto IV in een week tijd vierhonderd miljoen dollar opleveren. Als de schatting klopt, is het actiespel het meest winstgevende entertainmentproduct aller tijden.

Volgens de Hollywood-roddelaar vertellen bronnen “dichtbij” Take-Two Interactive, eigenaar van spelstudio Rockstar Games, dat de winkelketens een reusachtige hoeveelheid exemplaren van Grand Theft Auto IV hebben aangeschaft. Als het spel in de eerste week over de grens van vierhonderd miljoen dollar heen gaat, is het veruit het succesvolste spel in de geschiedenis. Als het een beetje meezit, streeft het zelfs Pirates of the Caribbean: At Worlds End voorbij. Het laatste deel van deze trilogie was met 404 miljoen dollar aan opbrengsten de winstgevendste bioscoopfilm aller tijden.

Halo 3
Variety’s anonieme bron doet nog voorzichtig aan met zijn schatting. Analist Mike Hickey van Janco Partners denkt dat GTA IV in staat is om 9,5 miljoen keer over de toonbank te gaan in de eerste week. Niet alleen haalt Take-Two daar het astronomische bedrag van 466 miljoen dollar mee op, het declasseert ook Microsofts Halo 3. Dit actiespel, dat door de softwaremaker uit Redmond met veel tamtam als de snelst verkopende game aller tijden werd gepresenteerd, verkocht in de eerste week 5,2 miljoen exemplaren; waarmee het 300 miljoen dollar opbracht.