Beeld

Grote schermen, OLED-schermen: LG gaat er voor

LG blijft zwaar inzetten op zijn (passieve) 'Cinema 3D'-technologie. Dat heeft een duidelijke reden: Cinema 3D blijkt namelijk behoorlijk populair te zijn. In termen van verkochte eenheden heeft passieve 3D-televisie zelfs al een marktaandeel van dertig procent weten te vervoveren op de 3D markt, volgens de cijfers van NPD.


De nieuwe, eigen chipset moet voor een betere beeldkwaliteit en snellere prestaties zorgen. Verbeterde 2D-3D-conversie met dieptecontrole en '3D Sound Zooming' beloven een aangename maar meeslepende 3D-ervaring te gaan leveren. 

De passieve brillen zijn nog eens 20 procent lichter gemaakt dan vorig jaar, terwijl ze al ruimschoots de lichtste waren.

Dual Play voor gameliefhebbers
LG introduceert dit jaar ook Dual Play, waarmee je met twee spelers toch elk het volledige scherm ziet. Het gebruikte principe is hetzelfde als bij klassieke 3D-beelden, maar in plaats van één paar frames die voor het linker-en rechteroog bestemd zijn worden beelden weergegeven die bedoeld zijn voor speler één en twee.

Dankzij een speciale Dual Play bril ziet elke speler enkel zijn eigen beeldgedeelte. Heel wat leuker dan split-screen gamen, en bovendien kan je tegenstander ook niet meer stiekem op jouw scherm kijken. Helemaal nieuw is het concept echter niet: deze functie was vorig jaar al beschikbaar op sommige Philips-toestellen.
 


Groot, groter, grootst
Grote schermformaten zijn duidelijk in op CES. Dat zien we ook bij LG: 55-inch is maar de start, want er komen zelfs 64- en 72-inch modellen. De absolute topper is een 84-inch 'Ultra Definitie'-scherm. Met viermaal de resolutie (3.840 x 2.160 pixels) van een Full HD-scherm kijk je uit op een haarscherp, reusachtig beeld dat bovendien ook nog eens voorzien is van Cinema 3D en Smart TV-functies. En jawel: het gaat hier wel degelijk om een toestel dat dit jaar in de markt gezet wordt.

Ook aan het design is gedacht. De kaders rond een televisie worden steeds dunner, maar LG lijkt nu toch de limiet bereikt te hebben. Met een nauwelijks één millimeter dun kader kunnen we echt wel spreken van een 'borderless' design. Daarmee doet LG het dus nog een flinke stap beter dan de 4 millimeter dikke randen van het One Design van Samsung (op de D8000- en D7000-reeks).

Het design is adembenemend met een erg mooi gevormde zilveren voet. Op het grote 84 inch scherm zorgt dat voor een ervaring die bijna te vergelijken is met een filmscherm. Niet meteen iets voor de huiskamer (althans niet die van ondergetekende, want die is veel te klein) maar wel erg indrukwekkend.
 


OLED
De grote (en dat mag je letterlijk nemen) revelatie van CES zijn de OLED-schermen. LG brengt de bal aan het rollen met een 55-inch OLED-scherm.

OLED heeft heel wat voordelen ten opzichte van traditionele LCD-schermen. De technologie combineert de voordelen van plasma (uitmuntend contrast, hoge bewegingsscherpte en grote kijkhoek) met die van LED-LCD (dunne, zuinige schermen).

En bij dun mag je echt aan anorexiadun denken: de schermen zijn nauwelijks 4 millimeter 'dik'. Het toestel weegt ook maar 7,5 kilogram.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.