Lage instapdrempel
Aangezien we onlangs ook de kans kregen om aan de slag te gaan met de PS Move - de nieuwe bewegingsgevoelige controller voor Sony's Playstation 3, die in FWD Magazine 32 uitvoerig aan bod komt - dringt een vergelijking tussen beide zich op.

De Move lijkt ons een betere keuze voor games die het van nauwkeurigheid moeten hebben. Bovendien krijg je meer feedback van je acties, aangezien je bij de PS Move nog steeds een controller vasthoudt.

Kinect is daarentegen veel toegankelijker, en in de demos die we tot hier toe zagen vaak ook intuïtiever. Microsofts bedieningssysteem lijkt ons dan ook meer voor de casual gamer bestemd te zijn. Beide systemen hebben alleszins unieke mogelijkheden. Hoe goed die in de praktijk tot hun recht gaan komen, zal vooral afhangen van de manier waarop softwareontwikkelaars ermee omgaan.

Aanvulling op klassieke controller
Kinect zal ook bruikbaar zijn in het Xbox360 'dashboard', maar beide controlemogelijkheden blijven naast elkaar bestaan. Sommige games zullen ofwel Kinect ofwel een klassieke controller aanspreken, anderen zullen een normale controller en Kinect combineren. Wie Kinect in huis haalt, kan trouwens ook live videochatten.

Microsoft Kinect voor Xbox360 wordt officiëel gelanceerd op 10 november 2010. De prijs bedraagt 149 euro, inclusief Kinect Adventures. Er zal ook een Xbox360 4GB + Kinect-bundel worden verkocht voor 299 euro.

Een volledige review van Sony's nieuwe Move-controller voor Playstation 3 vind je in FWD Magazine 32, in de kiosk vanaf 28 september.

3/3
gerelateerde items