Met de AVR 370 zet Harman Kardon een uitermate complete AV-receiver in de markt. De nieuwkomer zet niet alleen 7.2-surroundgeluid neer, maar beschikt ook over extra's zoals DLNA, AirPlay, Bluetooth en Wi-Fi.

Wie in de markt is voor een nieuwe AV-receiver en de beste 'middenklassers' van 2012 even naast elkaar zet, merkt al snel dat een moderne AV-receiver heel wat meer is dan een versterker-met-radio die meerkanaalsgeluid kan weegeven.

Dat geldt des te meer voor de nieuwe AVR 370 van Harman Kardon, een AV-receiver die een indrukwekkend totaalpakket van features voorschotelt. Zoals we reeds vermeldden, gaat het om een machine die via je thuisnetwerk van muziek voorzien kan worden - zowel via DLNA als AirPlay. Muziek streamen vanuit iTunes, je smartphone of een iPad moet dan ook probleemloos lukken.

Ook draadloos, want Harman heeft de AVR 370 meteen ook voorzien van een ingebouwde Wi-Fi- en Bluetooth-adapter. Er komen dus geen optionele dongles aan te pas.

Ben je even uitgekeken op je eigen muziekcollectie, dan is er ook nog een uitgebreid internetradioluik via de populaire vTuner-service.

En natuurlijk kan het geheel ook bediend worden met een app (HK Remote Control) die Harman gratis aanbiedt voor Android en iOS.

Een laatste extraatje is de Harman Music Manager. Dit stukje software - dat eveneens als gratis download wordt aangeboden - kan op je Windows- of Apple-computer als DLNA-server dienst doen, en helpt daarnaast ook bij het ordenen en opschonen van albumillustraties bij je muziekbestanden.