Na een valse start een jaar of twee geleden, is de Harman-groep klaar met nieuwe multiroomproducten. Opvallend: voor Harman-Kardon en JBL volgt het voor elk zijn eigen strategie.

Ooit was de Harman-groep van plan om een multiroom-platform te bouwen die dan door alle merken zou worden gebruikt. Inmiddels zijn de plannen veranderd, onder meer omdat Google met Google Cast een mooi streaming-oplossing heeft bedacht. Voor JBL wordt volledig op Google Cast ingezet. Op IFA was de aandachtstrekker bij het hippe merk de Playlist, een speaker die enkel via casting vanaf een smartphone of tablet muziek kan ontvangen.

Omdat Google Cast inmiddels door alle belangrijke diensten wordt ondersteund, is de Playlist daarmee een behoorlijk universele speaker. Onder andere TuneIn, Spotify, Deezer, Qobuz en Tidal hebben nu een Google Cast-functie in hun apps.

Onze eerste indruk van de Playlist was behoorlijk positief, ook wel dankzij het aangename prijskaartje van circa 180 euro. Echt multiroomfunctionaliteit biedt Google Cast niet, maar je kunt wel meerdere Playlist-speakers met elkaar verbinden en zo toch een huis met muziek vullen.